RSS
TwitterFacebookPinterest

Avocata Iulia Medeleanu: “Deja acțiunile capătă o oarecare amploare, din ce în ce mai mulți oameni se trezesc”

Miercuri, 27 ianuarie 2021, în fața sediului Tribunalului Iași din Tg. Cucu, a avut loc o acțiune îndreptată împotriva încălcării drepturilor și libertăților cetățenești, o acțiune despre care avocata Iulia Medeleanu a concluzionat că aceasta constituie “bunul exemplu al unui avocat din Iași, care a avut curajul să interogheze autoritățile cu privire la unele măsuri privind limitarea drepturilor și libertăților fundamentale”.

Însoțită de un mic grup de susținători și de câțiva colegi avocați, doamna Iulia Medeleanu ne-a oferit pe treptele Tribunalului din Iași câteva scurte declarații (n.r. vezi clipul VIDEO).

Redăm transcrierea declarațiilor oferite de către doamna avocat Iulia Medeleanu, devenită proaspăt consilier parlamentar al senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă:

Desen în creion care îl înfățișează pe Don Quijote

“Bunul exemplu al unui avocat din Iași, care a avut curajul să interogheze autoritățile cu privire la unele măsuri privind limitarea drepturilor și libertăților fundamentale. Mai mulți oameni, mai mulți ieșeni curajoși, au formulat cereri de intervenție astăzi la Curtea de Apel Iași și solicită în cererile lor de intervenție principală aceleași lucruri, și anume lămurirea aspectelor de către Guvernul României și reprezentanții lor cu privire la aspectul purtării măștilor și al vaccinării. Consider că este o acțiune oportună, că din ce în ce mai mulți oameni realizează drepturile încălcate și că este firesc și corect ca oamenii să acționeze. În aceste condiții, salutăm și îi felicit pe toți ieșenii curajoși care au venit astăzi și îi invităm pe toți cetățenii României care consideră că drepturile și libertățile lor sunt vizibil marcate și limitate, să aibă curajul și să acționeze asemenea acelor de astăzi. Este o premieră, deja acțiunile capătă o oarecare amploare, din ce în ce mai mulți oameni se trezesc. Asta este bine. Acționând doar, veți limita abuzurile și limitările lor, ale drepturilor voastre. Succes! Sper ca această acțiune să aducă în fața instanței și de partea cealaltă, și anume a puterii judecătorești, curajul și rațiunea de a analiza cererile noastre. Nu este o presiune, nu a străzii, pe care o impunem instanței, dar este vocea celor mulți care, apelând la puterea judecătorească, despre care sper că încă este a treia putere în stat, să aducă și să readucă cetățeanului drepturile pe care instituțiile guvernamentale le limitează drastic în ultimele nouă luni, în ultimele două cu precădere.”, a spus avocata Iulia Medeleanu pe treptele Tribunalului din Iași

– Iulia Medeleanu, consilier parlamentar pentru senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info