RSS

(FOTO) Aceasta este adevărata so…

(FOTO) Aceasta este a…

Scrisoare deschisă adresată depu…

Scrisoare deschisă ad…

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comunitatea Identitară Iași a onorat ziua de naștere a lui Ion Creangă la Bojdeuca din Țicău

Print Friendly, PDF & Email

Luni, 01 Martie 2021, membrii Comunității Identitare Iași au mers la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău pentru a onora ziua de naștere a marelui povestitor român.

Aproape de ceasul amiezii, câțiva reprezentanți ai Comunității Identitare Iași s-au întâlnit pe Strada Simion Bărnuţiu nr. 4 pentru a marca acest moment special din viața culturală a dulcelui Târg al Ieșilor.

Cartierul Țicău din Iași a suferit multe schimbări de pe vremea marelui povestitor Ion Creangă, însă prima casă memorială din România, Bojdeuca lui Ion Creangă, rămâne în continuare o atracție irezistibilă.

Așteptând în fața casei memoriale venirea celorlalți membri din Comunitatea Identitară Iași, am fost martorii vizitei unei familii din Galați, venită special de 1 Martie pentru a vedea Bojdeuca tocmai de ziua de naștere a lui Ion Creangă.

La scurtă vreme după plecarea familiei din Galați, a poposit o echipă a TVR pentru a capta câteva secvențe video, probabil pentru vreun reportaj sau pentru vreo scurtă pastilă culturală care să marcheze ziua de naștere a marelui povestitor român.

Bojdeuca lui Ion Creangă
Bojdeuca lui Ion Creangă

“1 Martie, ziua de naștere a celui mai mare povestitor pe care l-au dat plaiurile Moldovei: Ion Creangă, prieten de suflet și sfetnic de nădejde pentru Luceafărul poeziei românești, marele poet Mihai Eminescu.

Am poposit anume azi la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, pentru a contempla unul din locurile unde a trăit și a creat pentru Neamul Românesc o operă încă inegalabilă în literatura română. Creangă a fost și rămâne unic prin ceea ce adus în literatura română și prin curentul cultural pe care l-a lansat în niște vremuri poate chiar mai tulburi decât cele de azi.”, a scris pe facebook Fandel Mihai, redactorul șef al publicației Glasul.info

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info