libris.ro

Comunitatea Identitară Iași a onorat ziua de naștere a lui Ion Creangă la Bojdeuca din Țicău

Luni, 01 Martie 2021, membrii Comunității Identitare Iași au mers la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău pentru a onora ziua de naștere a marelui povestitor român.

Aproape de ceasul amiezii, câțiva reprezentanți ai Comunității Identitare Iași s-au întâlnit pe Strada Simion Bărnuţiu nr. 4 pentru a marca acest moment special din viața culturală a dulcelui Târg al Ieșilor.

Cartierul Țicău din Iași a suferit multe schimbări de pe vremea marelui povestitor Ion Creangă, însă prima casă memorială din România, Bojdeuca lui Ion Creangă, rămâne în continuare o atracție irezistibilă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Așteptând în fața casei memoriale venirea celorlalți membri din Comunitatea Identitară Iași, am fost martorii vizitei unei familii din Galați, venită special de 1 Martie pentru a vedea Bojdeuca tocmai de ziua de naștere a lui Ion Creangă.

La scurtă vreme după plecarea familiei din Galați, a poposit o echipă a TVR pentru a capta câteva secvențe video, probabil pentru vreun reportaj sau pentru vreo scurtă pastilă culturală care să marcheze ziua de naștere a marelui povestitor român.

Bojdeuca lui Ion Creangă
Bojdeuca lui Ion Creangă

„1 Martie, ziua de naștere a celui mai mare povestitor pe care l-au dat plaiurile Moldovei: Ion Creangă, prieten de suflet și sfetnic de nădejde pentru Luceafărul poeziei românești, marele poet Mihai Eminescu.

Am poposit anume azi la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, pentru a contempla unul din locurile unde a trăit și a creat pentru Neamul Românesc o operă încă inegalabilă în literatura română. Creangă a fost și rămâne unic prin ceea ce adus în literatura română și prin curentul cultural pe care l-a lansat în niște vremuri poate chiar mai tulburi decât cele de azi.”, a scris pe facebook Fandel Mihai, redactorul șef al publicației Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info