libris.ro

Avram Iancu comemorat de Comunitatea Identitară

Avram Iancu comemorat de Comunitatea Identitară

În data de 10 Septembrie 2023, o delegație a Asociației Comunitatea Identitară România s-a deplasat la Țebea, la mormântul lui Avram Iancu pentru a ne arăta respectul față de liderul revoluției române din Ardeal de la 1848-1849.

Tinerii naționaliști au afișat un banner cu mesajul „Să punem pumnul în pipeptul furtunii!” inspirat dintr-un citat a lui Iancu: „Sau punem pumnul în pieptul furtunii, sau pierim”, un citat profund ce ne învață că, pentru a supraviețui, trebuie să luptăm pentru ce e al nostru indiferent dacă forțele dușmanilor sunt mai numeroase și mai puternice din punct de vedere material în acel moment.

La 151 de ani de la moartea sa, Crăișorul Munților a fost comemorat în cadrul Serbărilor Naționale de la Țebea, eveniment organizat în cinstea lui Avram Iancu de la începutul anilor 90 încoace. Din păcate festivalul se degradează tot mai mult pe an e trece.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Dintr-un eveniment tradițional în onoarea celui ce a luptat și s-a sacrificat pentru libertatea și demnitatea neamului românesc în Transilvania, a devenit un prilej ca toate partidele politice corupte să-și facă reclamă și campanie electorală. Dar încă mai sunt tineri care n-au uitat de eroii naționali și care merg în locurile sfinte pentru neamul românesc, cu scopul de a îi cinsti pe aceștia.

Avram Iancu (1824 – 1872) a fost liderul revoluției române din Transilvania de la 1848-1849, A condus în luptă legiunile românești împotriva revoluționarilor unguri care doreau anexarea Ardealului la Ungaria, transformând Munții Apuseni într-o fortăreață de nepătruns.

Deși revoluția maghiară a fost înfrântă, împăratul habsburgic Fratz Joseph nu a recunoscut drepturile românilor ardeleni, deși aceștia l-au ajutat contra armatei ungurești, iar în 1867 a creat dubla monarhie austro-ungară, în cadrul căreia românii din Ardeal, Banat, Crișana și Maramureș au fost supuși unei politici de deznaționalizare și maghiarizare. Astăzi, ca naționaliști, avem datoria să îl păstrăm în inimile noastre pe Avram Iancu, pe cel ce a luptat și s-a sacrificat pentru libertatea și demnitatea neamului său.

Sursa: Comunitateaidentitara.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info