libris.ro

Liga Studenților (LS IAȘI) condamnă gestul premierului Florin Cîțu de demitere a domnului Octav Bjoza: „Domnii Cîțu și Muraru trebuie să își ceară scuze pentru ofensa adusă victimelor regimului comunist”

„Liga Studenților (LS IAȘI) condamnă gestul premierului Florin Cîțu de demitere a domnului Octav Bjoza, fost deținut politic, din funcția de subsecretar de stat și condamnă implicarea consilierilor Administrației Prezidențiale în dirijarea, controlarea și influențarea activității din instituțiile publice care se ocupă de analiza represiunii comuniste și memoria rezistenței anticomuniste.

Domnii Cîțu și Muraru trebuie să își ceară scuze pentru ofensa adusă victimelor regimului comunist și să facă toate diligențele necesare pentru repunerea domnului Bjoza în funcția de subsecretar de stat, poziție din care a apărat cu tenacitate și curaj drepturile și memoria tuturor celor care s-au opus nu doar comunismului, ci totalitarismului în general.

Noi suntem până la capăt #alăturideOctavBjoza, membru senior de onoare al Ligii Studenților.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Detalii, aici: https://cutt.ly/studentii-in-apararea-lui-octav-bjoza

Este de-a dreptul rușinos că, la 31 de ani de la căderea regimului comunist, autoritățile statului îi condamnă a doua oară pe cei care, opunându-se comunismului, au ajuns să fie condamnați pentru fapte care doar au fost consemnate ca „legionare” sau „fasciste” de către Securitate, cu scopul vădit al arestării, fără să existe reglementări clare cu privire la ceea ce ar reprezenta astfel de fapte.

Cei condamnați în mod abuziv drept criminali de război, fasciști, agenți imperialiști, nu au avut parte de un proces echitabil și nu au fost judecați în baza dreptului penal internațional, ci în baza unei legislații impuse de către URSS cu scopul eliminării opozanților politici.

Gestul de demitere „noaptea ca hoții” a domnului Bjoza reprezintă nu doar o gravă jignire adusă foștilor deținuți politici și opozanți ai regimului comunist care mai sunt în viață, ci călcarea în picioare a memoriei tuturor celor care și-au sacrificat familia, tinerețea, poziția socială, cariera, averea și chiar viața pentru demnitatea și libertatea poporului român.”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de facebook Liga Studenţilor – LS IAŞI

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info