O familie din Botoșani acuză de malpraxis: „Tratamentul COVID și o apendicită nedepistată ne-au ucis fata! Botoșaniul ne-a ucis-o!”

Unul dintre cazurile disperate ajunse la Iași în atenția senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă : o familie din Botoșani care aduce grave acuzații de malpraxis la adresa medicilor care au fost destul de incompetenți să „rateze” o apendicită și s-o lase netratată până la transformarea ei în peritonită și la reducerea foarte mult a șanselor de supraviețuire pentru pacientă, o fată de 24 de ani pe care o aștepta acasă o fetiță de trei ani.

Unul dintre cazurile disperate ajunse la Iași în atenția senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă este cel al unei familii venite tocmai de la Botoșani. DA! Deși au parlamentarii lor, cei din alte județe preferă să vină la Iași, punându-și ultimele speranțe în doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă. Povestea familiei Costea este una de-a dreptul sfâșietoare. Am ascultat-o pe un hol al unei clădiri cu birouri de avocatură, discuția fiind întreruptă din când în când de către o avocată isterică, „deranjată” cel mai probabil de lipsa clienților și căzută complet sub psihoza COVID.

Socrii Alexandrei Costea, povestindu-i senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă despre calvarul fetei de 24 de ani

O mămică din Botoșani, Alexandra Costea, care a luptat din răsputeri pentru a rămâne în viață, pentru a-și putea revedea fetița de trei ani, ce o aștepta acasă, a avut un sfârșit tragic, fiind victima unui malpraxis, potrivit socrilor săi. Însoțită de un braț de poze, documente și dovezi ale acuzațiilor aduse personalului medical de la Botoșani, soacra fetei, îmi explică de-a fir a păr, calvarul prin care a putut trece o fată de numai 24 de ani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Într-o poză care te zguduie, te cutremură serios, soacra fetei ne arată imaginea cu băiețelul pe care tânara Alexandra Costea îl pierduse la ceva timp după naștere. Impactul este unul sfâșietor: un trup mic de copil cu chipul transfigurat de suferință zace într-un micuț sicriu. Născut cu niște malformații, copilul nu a reușit să trăiască decât asistat de incubator preț de vreo 17 zile.

Din această experiență traumatizantă, Alexandra Costea s-a ales și cu probleme la tiroidă, iar mai apoi, prin noiembrie, și cu amigdalele inflamate. La câteva luni distanță, înainte de Crăciun, Alexandra Costea începe să simtă dureri atroce în partea dreapta jos a abdomenului. Medicii din Botoșani au suspectat că Alexandra are leucemie și au invocat nevoia de sânge, tânăra având potrivit socrilor ei grupa de sânge RHnegativ. S-a făcut apel în presa locală din Botoșani pentru a se dona sânge pentru Alexandra, și oamenii chiar au răspuns pozitiv.

Deși i-au spus Alexandrei că are o problemă „legată de hematologie”, medicii de la Botoșani au internat-o la infecțioase, ca fiind suspectă de COVID.

„Ea a plecat de acasă pe picioarele ei, conștientă, cu o singură febră de 40 și cu niște amigdalite umflate, nimic altceva. Făcându-i la Urgențe, la UPU Botoșani analizele, au ieșit analizele în sânge rele. Au internat-o suspectată de COVID. Au internat-o la etajul IV la ORL la doctorița Sauciuc, acolo au ținut-o o zi și o noapte, la care au zis că nu este de competența ei și au transferat-o la doamna doctor hematolog Dănilă, spunea că globulele albe le mâncau pe cele roșii și nu știa nimeni problema. Ei au suspectat 100% că e vorba de vreo leucemie. I s-a făcut testul COVID, la care n-a ieșit nici da, nici nu, nu a ieșit nimic clar. Testul nu i s-a mai repetat. Au tratat-o la etajul doi, la doctorița Albu, la Terapie Intensivă, stând acolo vreo 4-5 zile și începând să îi facă tratament de COVID. Ea mai rău, mai rău, mai rău. Ea a început să se învinețească și să i se umfle burta”, povestește soacra tinerei.

„Acuzații grave după moartea unei mămici din Botoșani! Tratamentul COVID i-a afectat mai multe organe”, scrie romaniatv.net

Potrivit socrilor săi, Alexandra a primit inutil tratament COVID la Botoșani, medicii din Iași, acolo unde a fost mutată după un chin extraordinar, spunându-i pacientei că nu a fost infectată cu COVID. Soacra fetei suspectează chiar că Alexandra a fost ținută timp de zece zile la spitalul din Botoșani și s-a refuzat cu obstinație transferul la Iași, tocmai pentru a trece destul timp necesar pentru a ieși din organismul Alexandrei substanțele care dovedeau că a fost folosită inutil și chiar samavolnic o schemă de tratament COVID.

Lăsată și cu o apendicită nedepistată și netratată la timp, transformată între timp într-o peritonită, cu niște dureri groaznice și cu abdomenul umflat, cu o biopsie cât o lingură în zona esofagului, așa arăta Alexandra în iadul de la spitalul din Botoșani. Asta ne-au relatat socrii ei, arătându-ne pas cu pas pozele cu Alexandra și mesajele sfâșietoare în care aceasta își striga agonia, neputința, durerea și spaima de a nu se mai întoarce acasă la soț și la fetița de trei ani.

Socrii fetei spun că sunt deciși să-și caute justiția până la capăt și să pornească acțiuni în istanță împotriva medicilor de la Botoșani pe care îi acuză de malpraxis. Deși aveau doar băieți, socrii fetei ne-au spus că Alexandra era pentru ei ca și fata lor, pe care o adoptaseră ca atare și la care au ținut ca la un copil biologic.

Acuzațiile curg gârlă la adresa personalului medical de la Botoșani, în schimb cel de la Iași se bucură de aprecierea deplină a socrilor fetei, care se declară mulțumiți și chiar impresionați de atitudinea medicilor ieșeni, care s-au luptat din răsputeri ca s-o salveze pe Alexandra, și care i-au acordat o îngrijire exemplară pe timpul perioadei cât aceasta a intrat în comă:

„Medicii de la Iași s-au implicat maxim. Nu le pot reproșa nimic. A fost o echipă de medici profesori universitari care s-a ocupat de ea. Tratamentul de COVID i-a spart intestinul gros, de asta ea s-a umflat și s-a învinețit că infecția i-a afectat inima, ficatul, rinichii. Ea de acum era gata, gata. I-au făcut patru biopsii, au suspectat-o de leucemie în sânge, la creier, în măduvă. Au suspectat-o de cancer de colon, au suspectat-o de cancer uterin. De niciunele din astea nu a avut. Tratamentul de COVID care i s-a făcut la Botoșani a agravat mai tare acolo unde ea a avut o bacterie, au spus că globulele albe au început să se mănânce cu alea roșii, s-au făcut niște ganglioni și a putrezit o bucățică de masă. Tratamentul de COVID a afectat-o și i-a făcut gaură în locul respectiv, infecția toată i-a intrat în corp. […] Nu a avut COVID niciodată. I-au făcut șase teste de COVID și toate erau negative. […] Eu, diagnosticul care i s-a pus la Botoșani și cel care i s-a pus la Iași îl pot dovedi în instanță”, a declarat soacra Alexandrei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info