Vrem monument pentru românul Mihăilă Cofariu bătut de extremiștii ce manifestau în martie 1990 la Târgu-Mureș

Vrem monument pentru românul Mihăilă Cofariu bătut de extremiștii ce manifestau în martie 1990 la Târgu-Mureș

Solicităm ridicarea unui monument simbol pentru Mihăilă Cofariu, românul bătut cu brutalitate de către extremișii maghiari aflați la Târgu Mureș  în martie 1990.

Citim cu stupefacție că  sâmbătă, în comuna Sângeorgiu de Mureş, alipită municipiului Târgu-Mureş, a fost dezvelit monumentul închinat victimelor, răniţilor şi persecutaţilor în urma confruntării sângeroase între români şi maghiari din martie 1990.

Un atentat și o incitare la adresa unei conviețuiri pașnice  între români și maghiari.

Citiți cum se manipulează opinia publică și cum se victimizează cei care l-au bătut cu bestialitate pe românul Mihăilă Cofariu!

https://60m.ro/monument-antiromanesc-dezvelit-langa-targu-mures-udmr-incita-maghiarii-la-ura-impotriva-romanilor/

Românul Mihăilă Cofar a fost bătut bestial de o mulțime violentă ce manifesta pentru autonomia Transilvaniei în martie 1990 la Târgu-Mureș.

Cazul a devenit celebru mai ales prin faptul că presa occidentală l-a prezentat trunchiat, afirmând că victima era maghiară și agresorii erau români.

Unul din bătăușii lui Mihăilă Cofar, Cseresznyés Pál, a fost grațiat personal de președintele Emil Constantinescu. De remarcat este că mulțimea maghiară, ce număra peste 10.000 de persoane, a ocupat clădirea Consiliului Județean, aceasta fiind eliberată doar după intervenția decisă a parașutiștilor.

De la balcon, liderii maghiari făceau apeluri la mulțime să nu „părăsească piața” și „să lovească”.

Despre ce s-a întâmplat la Târgu Mureș în 1990 puteți citi mai multe aici, din relatarea unui martor ocular.

De asemenea, articolul lui Victor Roncea de la moartea eroului de la Târgu Mureș:

Mihailă Cofar, românul mutilat pe viață de unguri la Târgu Mureș în 1990, a plecat, cuminte, la Ceruri. Statul actual și-a deschis larg porțile pentru afacerile de milioane de euro ale atacatorului lui, Ernő Barabás, patronul firmei HELL. Ultimele aplauze

https://www.buletindecarei.ro/2015/03/cine-a-platit-pentru-scenariul-de-la-targu-mures.html

Solicităm public autorităților române, celor care sunt conduse de români cu sentimente pentru neamul și țara lor, să ia măsuri pentru recunoașterea atrocităților la adresa lui Mihăilă Cofariu și ridicarea unui momunent  în memoria lui. De asemenea, asociațiile românești trebuie să facă front comun pentru apărarea memoriei lui Mihăilă Cofariu și pentru a obține dreptul la consemnarea veridică a evenimentelor din martie 1990 de la Târgu-Mureș.

Istoria  nu poate fi falsificată după bunul plac al oamenilor Budapestei din România.

Ciută Daniela

Ciută Daniela

Inginer, jurnalist, președinte ASTRA Carei

One thought on “Vrem monument pentru românul Mihăilă Cofariu bătut de extremiștii ce manifestau în martie 1990 la Târgu-Mureș

Lasă un răspuns