libris.ro

Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ: „Lovitura de graţie dată economiei României”

Declaraţie politică: titlul — „Lovitura de graţie dată economiei României”

Toţi am asistat cu durere la drama minerilor din Valea Jiului. Mai dureros este că numai câţiva parlamentari s-au deplasat la fața locului şi numai unul a reuşit să vorbească cu minerii aflaţi în subteran de cinci zile. Dacă aceștia nu ar fi fost filmaţi în direct, nimeni nu ar fi ştiut de cumplitul trai pe care-l duc, muncind în condiții care existau în urmă cu 200 de ani. Şi asta în secolul XXI.

Se întâmplă în România, o țară distrusă de politicieni corupți, pentru care ființa umană nu există decât în campanie electorală. În rest, cetăţenii sunt sclavi pe plantație în colonia România. Adevărul care supără Guvernul și politicienii corupți şi trădători de ţară nu trebuia să se propage în media, mai ales cea internațională.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Prezenţa unui senator și a unui europarlamentar în Valea Jiului, cu presa relatând live din Valea Plângerii, a dus la mediatizarea unei situaţii ce se dorea ascunsă, inclusiv de către prim-ministrul României, Cîţu, care anunța că protestul minerilor s-a încheiat, în timp ce peste 100 de mineri erau în grevă la peste 350 de metri adâncime, în condiţii greu de imaginat, dar să le și trăieşti, în Valea Jiului — Valea Durerii, Valea Plângerii —, se pune în aplicare un plan de distrugere a sistemului energetic românesc, unde intră și mineritul, plan la care a achiesat şi fostul prim-ministru Ludovic Orban, la Bruxelles în luna ianuarie 2020, denumit Green Deal.

Acest plan distruge posibilitatea de creștere economică a României, care va fi dependentă energetic de energia produsă în alte țări, cum ar fi Ungaria, dar va duce și la plecarea multor cetățeni români în afara graniţelor ţării, deși, având în vedere recesiunea economică europeană provocată de mascarada pandemică numită COVID-19, este posibil să nu mai aibă unde pleca și vor muri de foame în România.

Cei care vor ajunge în vestul european vor aduce un plus de valoare economiei acelor ţări, evident plătiți mult mai puţin față de ceilalți cetățeni europeni. Din anul 2019, la Bruxelles s-a discutat aprins de programul Green Deal — Pactul Verde European, o utopie ideologică neomarxistă care va avea ca efect distrugerea economiei UE.

Începând cu toamna anului 2019, în Parlamentul European s-au votat o serie de rezoluţii și acte care priveau acest Green Deal. Domnul europarlamentar Cristian Terheş a votat împotriva acestui program, precum şi împotriva amendamentelor care fac referire la el. De asemenea, a ridicat toate problemele în comisii, a adus în presa internaţională toate aceste anomalii ale acestui program, astfel că soluţia pentru UE nu este Green Deal-ul.

În perioada 7 — 9.01.2020, fostul prim-ministru Ludovic Orban a făcut o vizită la Bruxelles. Deși i s-au adus la cunoștință erorile din raportul MCY şi că este inacceptabil ca România să accepte recomandări eronate în privinţa justiţiei, precum şi situația Green Deal, întrucât este o utopie neomarxistă și România nu trebuie angrenată în așa ceva, pentru că șe va distruge sectorul minier, cu efecte nocive atât pe plan social, cât și strategic, punând România în situația de a depinde de energia produsă de alte țări, acesta a refuzat să ia act de aceste aspecte și a semnat, ducând România la distrugere economică, iar sărăcia va exploda în special în zona Văii Jiului, precum şi în alte zone ale României, În acest moment, România importă energie de la vecini.

Distrugerea mineritului în România va duce la închiderea termocentralelor care mai există, cu efect direct în scăderea propriei capacități de producţie energetică a României. Premierul Ludovic Orban era fericit că România primea 750 de milioane de euro de la Comisia Europeană, din Fondul de tranziţie justă, pentru a recalifica zona Văii Jiului sau altele şi să se reprofileze pe turism sau alte activități.

Nu a pus deloc în balanţă cât ne costă cumpărarea energiei de la vecini. Deși era perfect conştient că România va cumpăra energie din Ungaria şi că aceasta o produce din cărbune, premierul Ludovic Orban nu a apărat cu nimic cărbunele românesc şi energia produsă de acesta, preferând cărbunele și energia produsă de acesta în Ungaria.

În România, Green Deal-ul va distruge sistemul energetic, ne va forţa să cumpărăm curent mai scump de la străini, preţ ce va afecta consumatorii, şi va creşte şomajul în România, forțând românii să plece peste granițe, ceea ce va duce la depopularea unor zone întregi. Cărbunele din Valea Jiului este bun și funcțional pentru termocentralele noastre, iar prin tehnologia inventată de Iulian Horneţ, piroliză, acestuia îi poate creşte eficacitatea de două-trei ori.

Această invenţie este pe masa guvernanților de ani de zile şi a fost readusă în discuție cu ministrul energiei, Virgil Popescu, care a acceptat, la nivel declarativ, implementarea unui program-pilot, astfel încât să se salveze sectorul minier din România, termocentralele și astfel România să aibă o șansă la dezvoltare. Din păcate, România este vândută pas cu pas de cei care o conduc. În condiţiile în care Germania își redeschide minele şi termocentralele pe cărbune, noi le închidem, pentru că nu am avut negociator la UE.

Există soluții şi pentru aceste obligaţii asumate: renegocierea acestor condiţii, astfel încât românii să-şi salveze ţara şi cetăţenii. Din păcate, un guvern neomarxist și progresist nu va face altceva decât să distrugă România pas cu pas, va închide şi ce a mai rămas din industrie și va anula orice şansă de supraviețuire a mineritului în România. Ulterior închiderii minelor, câţiva băieţi deştepţi vor intermedia vânzarea minelor către străini, care vor produce, pe mână de lucru ieftină, cărbune pentru țările lor, transformat în energie, ulterior aceasta fiindu-ne vândută la preţuri exorbitante resimțite de populaţie.

Deşi avem cărbune ce ne ajunge pentru a produce energie, noi importăm cărbune din Statele Unite, Noua Zeelandă, Polonia, Ucraina etc. Evident, cu preţuri duble, triple. Având în vedere devoalarea acestor planuri în zilele de sâmbătă și duminică, 20 şi 21 februarie 2021, de către subsemnata și europarlamentarul Cristian Terheș, în fața minerilor, precum şi discuțiile cu ministrul energiei, Virgil Popescu, înțelegerea în detrimentul minerilor semnată de ministrul muncii, Raluca Turcan, cu promisiuni care duc la cel puţin trei infracțiuni, la data de 23.02.2021 domnul Timmermans a luat atitudine şi deodată a cerut închiderea minelor din România, în condiţiile în care am arătat că acestea pot fi rentabile și un miner poate fi plătit cu 2 — 3 000 de euro lunar.

Din grupul condus de domnul Timmerrmans face parte PSD. No comment. Mai are rost să ne întrebăm de ce presa desființează un senator român şi un europarlamentar care au adus în atenția publică adevărul despre distrugerea României pas cu pas? Toţi cei care aduc adevărul la suprafaţă trebuie să sfârșească sfâșiați de o presă aservită şi mincinoasă, plătită cu bani grei pentru ascunderea adevărului, prin intermediul unor jurnaliști care nu fac altceva de ani de zile decât să manipuleze românii și să-i mintă, să-i ducă în derizoriu și să le distrugă orice fărâmă de speranţă. Quo vadis, Domine?

Senator neafiliat Diana lovanovici-Şoşoacă

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info