3 Mai 1878: Târgul cel mare de la Sibiu era oprit de către ministrul de interne după ce a izbucnit ciuma de vite (pesta bovină) în Șelimbăr, în comitatul Sibiu

Print Friendly, PDF & Email

Situațiile atât de dese întâlnite azi, din păcate, când e vorba de îmbolnăvirea animalelor și de luarea unor măsuri de prevenire și de stopare a răspândirii bolilor, sunt consemnate și de către istorie.

Târgul cel mare de la Sibiu de pe data de 3 Mai 1878 era oprit de către ministrul de interne după ce subprefectul Iuliu de Roll înmâna raportul cu Nr. 3478 prin care informa că a izbucnit ciuma de vite (pesta bovina) in Selimbru (n.r.Șelimbăr) ( n.r. în germană, Schellenberg), în comitatul Sibiu.

Comunicatul acesta a fost redactat la 25 Aprilie 1878 la Brașov de către magistratul orasului și publicat în Gazeta Transilvaniei din 20 Aprilie (s.v.) / 2 Mai (s.n.) 1878. Măsurile acestea de prevenire și de stopare a răspândirii bolilor în rândul animalelor, prin oprirea târgurilor și interzicerea comercializării animalelor vii, erau trecute așadar printr-un filtru instituțional, adminstrativ, prefectul orașului cerând aprobarea ministrului de interne pentru decizia de a opri târgurile.

Târgul cel mare de la Sibiu era oprit de către ministrul de interne după ce subprefectul Iuliu de Roll înmâna raportul cu Nr. 3478 prin care informa că a izbucnit ciuma de vite (pesta bovina) in Selimbru (Schellenberg), în comitatul Sibiu