RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Oficial! Lovitură pentru propaganda rusofilă de la Chișinău și Tiraspol

Pe adresa de email a redacției noastre am primit un comunicat extrem de interesant pe care-l redăm integral:

“Oficial! Lovitură pentru propaganda rusofilă de la Chișinău și Tiraspol. România nu a fost niciodată parte beligerantă a conflictului de pe Nistru din 1992, și nu a participat în vreun fel la acesta.

Din neatenție sau din sentimente de profundă profesionalitate ,,Arhiva Națională de Stat” din Transnistria denumită în continuare ЦГА ПМР confirmă lipsa documentelor care ar atesta participarea României în războiul din Transnistria.

De asemenea, ca fapt divers, activistului civic Dicusar Constantin i-au mai parvenit pe adresa poștală și răspunsurile oficiale de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) cât și de la Ministerul Afacerilor Externe din România în care se constată lipsa oricăror dovezi documentare care ar vorbi despre o posibilă participare a României în războiul din Transnistria din 1992.

libris.ro

Astfel, activistul civic a demantelat fir cu fir un mare neadevăr istoric prezentat de către propaganda rusofilă de la Chisinau și Tiraspol drept o justețe. Despre așa-zisa participare a României în conflictul din 1992 s-au creat mari mituri înfricoșătoare în Transnistria, iar unele dintre acestea reușesc să-i dogmatizeze la modul serios pe băștinași, care văd în ostașul român drept un: ,,Violator”, ,,Asasin cu baioneta”, ,,Fascist”, ,,Antropofag”. “Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]