7 Mai 2021: Au avut loc comemorări ale eroilor români la Ardud, Mădăras și Gerăușa

Print Friendly, PDF & Email

Vineri, 7 mai 2021, au avut loc  activități de comemorare și cinstire a eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, ce sunt înmormântați în localitățile Ardud, Mădăras și Gerăușa. Glorie eternă eroilor români care au luptat pentru patria lor!

În luna iulie a anului 2020, conducerile asociațiilor județene ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și din Serviciul Român de Informații au inițiat și propus Instituției Prefectului județului Satu Mare, demararea unui proiect amplu, ”Comemorarea Eroilor Neamului”, ce constă în organizarea de activități de comemorare a eroilor de război la locațiile din județ unde sunt înmormântați aceștia, în fiecare an, la date prestabilite.

Ideea proiectului a fost receptată pozitiv de către autorități și instituții publice de la nivelul județului: Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Muzeul Județean și unitățile din cadrul Garnizoanei Satu Mare.

Astfel, sub patronajul Instituției Prefectului județului Satu Mare, în formatul prezentat mai sus, în data de 16 aprilie 2021, au fost organizate primele activități din proiect în localitățile Hodod și Lelei, ce au beneficiat de suportul autorităților locale din comuna Hodod și al Protopopiatului Ortodox Român din Carei.

Citiți articolul întreg pe: Buletindecarei.ro

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info