26-27 Mai 2021 – Procesiunea osemintelor Voievodului de Țară, Mihai Viteazul

Comunicat de Presă!Procesiunea osemintelor Voievodului de Țară, Mihai Viteazul… !

27 Mai, Ziua Națională Mihai Viteazul, “Martir și Erou al Națiunii Române”! Decret Prezidențial!

Această zi aduce cu sine o aură laică memoriei Marelui Voievod al Evului Mediu, vizionar fără egal al timpului său, timp prea scurt pentru viața Măriei Sale, dar prea plin cu mesianica sa existență… !

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Vom aduce osemintele Voievodului de Țară…. cu slavă și pietate… de la Mânăstirea Plăviceni, ctitoria Doamnei Stanca, soția sa…. la Cluj Napoca…. ! Pelerinajul osemintelor…. continuă la locul asasinării Prințului valah… pe 27 Mai…. apoi se reîntorc la Mânăstirea Plăviceni… unde au fost descoperite după 400 de ani… !

Măria Ta, te reîntorci după pohta ce ai pohtit…Domn al Munteniei (Valahiei), a Transilvaniei (Ardeal) şi a toată Ţara Moldovei (Principatului Moldova, Voievodatului Moldova)!

Măria Ta, lucrăm la o altă zidire domnească…. unirea capului cu trupul Măriei Tale! Nu se află în nici o povestire biblică sau mituri străvechi…. o sfâșiere a sufletului unei națiuni…. cum trăim noi postumitatea Prințului Evului Mediu, Mihai Viteazul…. !

Capul și trupul Voievodul stau despărțite în propria țară de 420 de ani, două morminte ale unui singur trup! Doamne, este blasfemie și dezdumnezeire…. ! Nu îndura, Doamne!

Protosinghel, Teoctist Moldovanu, Stareț, Mânăstirea Plăviceni!

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Președinte, Dinu Doru Glăvan!

Ziarul Național “Certitudinea”

Asociația Cultural-Istorică “Testamentul lui Avram Iancu”, Președinte, dr. Mădălina Fărcaș, scriitor și jurnalist!

Asociația Culturală “Trăiască Nația și Societatea Transilvană Carpații 24.01.1882 Sus cu Dânsa”, Președinte, scriitor și jurnalist Laurian Stănchescu!

Mulțumesc… doamnei Irina Ionescu…!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Lasă un răspuns

Next Post

Cel mai aglomerat tronson din proiectul A8, Leţcani-Tg. Frumos, ar urma să nu fie nici măcar trecut ca posibilitate de finanţare în PNRR

mie mai 12 , 2021
Premierul Cîţu avertizat cu privire la A8 “Aflat pe ultima sută de metri, proiectul pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă face să crească iritarea societăţii şi a politicienilor ieşeni. Cel mai aglomerat tronson din proiectul A8, Leţcani-Tg. Frumos, ar urma să nu fie nici măcar trecut ca posibilitate de […]

Poate vă place și:

libris.ro