26-27 Mai 2021 – Procesiunea osemintelor Voievodului de Țară, Mihai Viteazul

Comunicat de Presă!Procesiunea osemintelor Voievodului de Țară, Mihai Viteazul… !

27 Mai, Ziua Națională Mihai Viteazul, „Martir și Erou al Națiunii Române”! Decret Prezidențial!

Această zi aduce cu sine o aură laică memoriei Marelui Voievod al Evului Mediu, vizionar fără egal al timpului său, timp prea scurt pentru viața Măriei Sale, dar prea plin cu mesianica sa existență… !

Vom aduce osemintele Voievodului de Țară…. cu slavă și pietate… de la Mânăstirea Plăviceni, ctitoria Doamnei Stanca, soția sa…. la Cluj Napoca…. ! Pelerinajul osemintelor…. continuă la locul asasinării Prințului valah… pe 27 Mai…. apoi se reîntorc la Mânăstirea Plăviceni… unde au fost descoperite după 400 de ani… !

Măria Ta, te reîntorci după pohta ce ai pohtit…Domn al Munteniei (Valahiei), a Transilvaniei (Ardeal) şi a toată Ţara Moldovei (Principatului Moldova, Voievodatului Moldova)!

Măria Ta, lucrăm la o altă zidire domnească…. unirea capului cu trupul Măriei Tale! Nu se află în nici o povestire biblică sau mituri străvechi…. o sfâșiere a sufletului unei națiuni…. cum trăim noi postumitatea Prințului Evului Mediu, Mihai Viteazul…. !

Capul și trupul Voievodul stau despărțite în propria țară de 420 de ani, două morminte ale unui singur trup! Doamne, este blasfemie și dezdumnezeire…. ! Nu îndura, Doamne!

Protosinghel, Teoctist Moldovanu, Stareț, Mânăstirea Plăviceni!

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Președinte, Dinu Doru Glăvan!

Ziarul Național „Certitudinea”

Asociația Cultural-Istorică „Testamentul lui Avram Iancu”, Președinte, dr. Mădălina Fărcaș, scriitor și jurnalist!

Asociația Culturală „Trăiască Nația și Societatea Transilvană Carpații 24.01.1882 Sus cu Dânsa”, Președinte, scriitor și jurnalist Laurian Stănchescu!

Mulțumesc… doamnei Irina Ionescu…!

Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Lasă un răspuns