Argumente și pretexte ilare pentru formarea unității administrative separatiste din Transnistria

Către Glasul.info

Trimițător: Dicusar Constantin, activist civic

Tradus din rusă în română

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

După ce nu au putut aduce nici o dovadă care să susțină participarea României în războiul transnistrean de ocupație rusească din 1992, așa-zisele autorități centrale de la Tiraspol, în mod special ,,Ministerul de Externe Nistrean” prin doamna Oxana Melinik, invocă dreptul la existență statală și atacă Frontul Popular de la Chișinău acuzând fosta organizație politică de încălcarea drepturilor omului!Așa-zisul Minister de Externe de la Tiraspol nu pomenește nimic despre o presupusă participare a României în conflictul din 1992. 

Activistul civic Dicusar Constantin citează din declarația oficială urmare a răspunsului primit: ,,adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova în 1990 a deciziei de anulare a Pactului Molotov-Ribbentrop, crearea RSS Moldovenească , format prin anexarea Basarabiei la Republica Socialistă Sovietică Autonomă a Moldovei, care a fost de fapt declarat ilegal. Astfel, restabilirea suveranității și a statului al ASSR moldovenesc și, în consecință, legitimitatea creării Republicii moldovenești pridnestrovene a fost recunoscută automat”.

2. “Formarea Transnistriei a fost răspunsul poporului la politica antidemocratică și discriminatorie a conducerii moldovenești, care se afla sub influența absolută a Frontului Popular al Moldovei, o mișcare mică, dar extrem de radicală, pro-română, pentru care prioritatea unei națiuni era mai presus de drepturile omului.”

3. “Politica de genocid urmată de Republica Moldova a dus la o agresiune militară la scară largă a Moldovei împotriva Transnistriei. În 1992, în perioada conflictului armat, sute de cetățeni transnistreni au fost uciși, zeci de mii și-au pierdut casele, devenind refugiați”. 
4. “ Respingerea agresiunii armate a Republicii Moldova în 1992, precum și consolidarea expresiei voinței poporului transnistrean în timpul referendumurilor populare de la 1 decembrie 1991 și 17 septembrie 2006, au devenit factori decisivi pentru susținerea statutul politic și juridic al Republicii și recunoașterea existenței sale obiective din punct de vedere al dreptului internațional“. 
5. “ Astăzi Republica Moldovenească Pridnestroviană este un stat suveran, independent, democratic, legal și laic, a cărui valoare cea mai mare este ființă umană. PMR, fiind o parte integrantă a comunității mondiale, se străduiește să devină un subiect deplin al dreptului internațional, joacă un rol semnificativ în dezvoltarea regională și are un puternic potențial de tranzit“.
Lipsa dovezilor ce ar incrimina România ca parte beligerantă a conflictului transnistrean din 1992 ce reies din răspunsul oficial oferit activistului civic Dicusar Constantin de către așa-zisul Minister de Externe Nistrean vin să confirme din nou ceea ce a anunțat de-curând Arhiva centrală de stat de la Tiraspol, SIS, și Ministerul Afacerilor Externe Român și anume, mitul participării României în conflictul din 1992 a fost oficial spart! 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Comunitatea Identitară și Cetatea Neamului luptă împreună pentru: "Pentru libertate de exprimare! Împotriva tiraniei corectitudinii politice!"

Dum mai 30 , 2021
„O delegație a Comunității Identitare din Cluj-Napoca s-a deplasat la Sântana (județul Arad), unde împreună cu militanții Cetății Neamului au afișat un banner de protest împotriva așa zisei legi de combatere a antițigănismului, votată de politicienii corupți din Parlament și promulgată anul acesta de președintele Klaus Iohannis. Scopul legii, asemeni altor legi de inspirație […]

Poate vă place și:

libris.ro