Liber la afișajul simbolurilor de stat rusești în Basarabia! Centrul de Știință și Cultură Rusă își va păstra drapelul Federației Ruse pe imobilul instituției

Centrul de Știință și Cultură Rusă își va păstra drapelul Federației Ruse pe imobilul instituției și nu va fi obligat să arboreze și drapelul de stat al Republicii Moldova, sfidându-i pe românii basarabeni chiar la ei acasă! 

Liber la afișajul simbolurilor de stat rusești în Basarabia!Centrul de Știință și Cultură Rusă își va păstra drapelul Federației Ruse pe imobilul instituției și nu va fi obligat să arboreze și drapelul de stat al Republicii Moldova, sfidându-i pe românii basarabeni chiar la ei acasă! 

Activistul civic Dicusar Constantin a primit un răspuns oficial de la Inspectoratul General al Poliție (Chișinău), urmare a unei petiții în care a solicitat oamenilor legii să stabilească modul și corectitudinea arborării drapelului de stat pe sediul clădirii în conformitate cu legea. În răspuns, Poliția informează că pe acest caz nu au relevat elemente constitutive ale unei contravenții.

Foto: Activistul civic Dicusar Constantin

Tot în acest răspuns de dezvinuire mi se arată că de fapt Centrul de Știință și Cultură Rusă își desfășoară activitatea sub conducerea generală a șefului Reprezentanței diplomatice a Federației Ruse în Republica Moldova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Foto: Activistul civic Dicusar Constantin

,,Această activitate este asigurată de către Centrul rusesc de colaborare internațională științifică și culturală de pe lângă Guvernul Federatiei Ruse”.  Astfel ,,localurile misiunii” date se bucură și ele de o derogare pe baza prevederilor Convenției cu privire la relațiile diplomatice din 18.04.1961, astfel rămânând inviolabile.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Argumente și pretexte ilare pentru formarea unității administrative separatiste din Transnistria

Dum mai 30 , 2021
Către Glasul.info Trimițător: Dicusar Constantin, activist civic Tradus din rusă în română Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo. După ce nu au putut aduce nici o dovadă care să susțină participarea României în războiul transnistrean de ocupație rusească din 1992, așa-zisele autorități centrale de […]

Poate vă place și:

libris.ro