RSS
TwitterFacebookPinterest

Liber la afișajul simbolurilor de stat rusești în Basarabia! Centrul de Știință și Cultură Rusă își va păstra drapelul Federației Ruse pe imobilul instituției

Centrul de Știință și Cultură Rusă își va păstra drapelul Federației Ruse pe imobilul instituției și nu va fi obligat să arboreze și drapelul de stat al Republicii Moldova, sfidându-i pe românii basarabeni chiar la ei acasă! 

Liber la afișajul simbolurilor de stat rusești în Basarabia!Centrul de Știință și Cultură Rusă își va păstra drapelul Federației Ruse pe imobilul instituției și nu va fi obligat să arboreze și drapelul de stat al Republicii Moldova, sfidându-i pe românii basarabeni chiar la ei acasă! 

apiland.ro

Activistul civic Dicusar Constantin a primit un răspuns oficial de la Inspectoratul General al Poliție (Chișinău), urmare a unei petiții în care a solicitat oamenilor legii să stabilească modul și corectitudinea arborării drapelului de stat pe sediul clădirii în conformitate cu legea. În răspuns, Poliția informează că pe acest caz nu au relevat elemente constitutive ale unei contravenții.

Foto: Activistul civic Dicusar Constantin

Tot în acest răspuns de dezvinuire mi se arată că de fapt Centrul de Știință și Cultură Rusă își desfășoară activitatea sub conducerea generală a șefului Reprezentanței diplomatice a Federației Ruse în Republica Moldova.

Foto: Activistul civic Dicusar Constantin

,,Această activitate este asigurată de către Centrul rusesc de colaborare internațională științifică și culturală de pe lângă Guvernul Federatiei Ruse”.  Astfel ,,localurile misiunii” date se bucură și ele de o derogare pe baza prevederilor Convenției cu privire la relațiile diplomatice din 18.04.1961, astfel rămânând inviolabile.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]