libris.ro

Diana Iovanovici-Șoșoacă singurul parlamentar român care s-a implicat în lupta pentru a salva CFR Marfă, o companie strategică românească

Diana Iovanovici-Șoșoacă singurul parlamentar român care s-a implicat în lupta pentru a salva o companie strategică românească, CFR Marfă. În acest scop, senatoarea de Iași s-a deplasat joi, 20 mai 2021, la sediul CFR Marfă Iași din strada Piața Gării nr. 1, pentru a avea o discuție cu conducerea, cu domnul director Dumitru Anchidin, respectiv cu salariații companiei, mulți dintre ei aflați cu sabia lui Damocles deasupra capului, fiind trecuți pe listele de disponibilizare, având preavize prin care sunt anunțați că nu-i mai prinde vara în cadrul companiei.

CFR Marfă este o companie care are multe datorii de încasat de la foste companii de stat aflate în insolvență sau în faliment, dar care acum este somată prin complicitatea mediului politic românesc și a concurenților transportatori feroviari privați să restituie un ajutor de stat de câteva sute de milioane de euro.

Iulia Medeleanu, Dumitru Anchidin, Diana Iovanovici-Șoșoacă, Neculai Hamza,
Diana Iovanovici-Șoșoacă singurul parlamentar român care s-a implicat în lupta pentru a salva CFR Marfă, o companie strategică românească, Foto: © Glasul.info

În această situație, cel puțin 1400 dintre angajații CFR Marfă sunt propuși pentru disponibilizare, conform planului de reorganizare / restructurare depus de către CITR, o companie care se află în conflict de interese cu CFR Marfă, atâta vreme cât a avut relații contractuale cu grupul din care face parte GFR ( Grupul Feroviar Român), concurent direct în ceea ce privește cota de piață în domeniul transportului feroviar, și principalul concurent interesat la încercarea de privatizare a CFR Marfă de a cumpăra această companie de stat, cu largul concurs al unor actori politici de tristă amintire.Diana Iovanovici-Șoșoacă le-a vorbit angajaților CFR Marfă Iași, i-a încurajat și i-a îndemnat să lupte pentru drepturile lor și pentru locurile lor de muncă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


I-a încurajat să conteste concedierile colective, să se organizeze la nivel sindical și să conteste planul de reorganizare și restructurare.Timp de cinci ore și jumătate, senatoarea de Iași a discutat cu conducerea CFR Marfă Iași, încercând să găsească împreună soluții de salvare a companiei și a locurilor de muncă pentru angajați.

Diana Iovanovici-Șoșoacă singurul parlamentar român preocupat de soarta angajaților de la CFR Marfă, o companie românească aflată în pericol de faliment, căpușată de la interior de către niște directori veniți din mediul privat care sabotează tot ce s-a construit în decenii întregi. Joi, 20 Mai 2021, senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă și echipa sa de consilieri a participat la o discuție timp de peste cinci ore cu angajații de la CFR Marfă din Iași, încercând să afle cum se poate salva această companie românească strategică și implicit 1400 de locuri de muncă.”, a scris pe facebook redactorul șef al Glasul.info, Fandel Mihai

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info