Democrația “băieților deștepți”! După ce educația sexuală a fost ca și respinsă de Parlament, Guvernul Cîțu – Iohannis o introduce prin ORDIN de ministru. Va fi OBLIGATORIE!

Premierul Florin Cîțu a declarat că în urma votului din Senat, prin care educația sexuală rămâne o materie opțională sub numele de „educație sanitară”, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu va introduce anul viitor un modul obligatoriu care se va numi „educație pentru viață”, informează R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Ca mai tot timpul, unde nu poate Parlamentul, pot Ordinele de MINISTRU, întocmai ca în totalitarism. Asta numim noi democrația UE. Bravo, băieți! Personal, nu contest necesitatea educației sexuale în școli, ci actul politic în sine, perfid și demagogic. Felicitări încă o dată! Țara vă merită cu prisosință!

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia și o va implementa. Curricula ține de Ministerul Educației ca de anul viitor să introducă o clasă care se va numi ”Educație pentru viață”, va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care vor dori să își retragă copii de la acea clasă, o vor putea face”, a afirmat premierul.

„De anul viitor va fi introdusă educație pentru viață. Ministrul a găsit soluția și o vom prelua noi la Guvern. Sunt foarte supărat, pentru că lucrurile trebuie să meargă înainte așa cum am spus, românii merită transparență, le vom da acest lucru. Soluția a venit. Este atributul Ministerului de a face curricula pentru anul viitor și va introduce”, a declarat premierul Florin Cîțu la TVR 1.

La rândul său, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că noul modul va conține nouă materii.

„În România, ca de altfel în orice stat civilizat, programele școlare sunt atributul specialiștilor din Ministerul Educației.

LEN prevede la art 65. alin. (4) că planurile cadru și programele școlare sunt elaborate de către organismele abilitate ale Ministerului Educației.

Tot LEN, la art. 5 alin. (1), prevede că, în domeniul educației, dispozițiile LEN prevalează asupra oricăror altor prevederi normative. În cazul unui conflict între acestea se aplică dispozițiile Legii educației naționale.

Pe această bază legislativă, Ministerul Educației își asumă promovarea unei discipline obligatorii – “Educație pentru viața”, care să cuprindă, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, MODULE obligatorii, adaptate vârstei elevilor:

– Educație civică

– Educație sanitară

– Educație sexuală

– Educație pentru alimentație sănătoasă

– Educație pentru prim-ajutor

– Educație juridică

– Educație financiară

– Educație rutieră

– Educație civică.

În acest fel, vom putea armoniza necesitatea unui curriculum adaptat nevoilor societății actuale și, în special necesităților elevilor, evitând supraîncărcarea programei școlare cu un număr excesiv de discipline.

Pe principiul orei de religie, în cazul părinților care optează expres, în scris, pentru a-și retrage copiii de la modulul de Educație sexuală, elevii nu ar avea afectată nota obținută la “Educație pentru viața”, nota finală aferentă disciplinei urmând a fi calculată pe baza notelor obținute pentru n-1 module.”, a spus Sorin Cîmpeanu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Pentru a-și înscrie copilul la ora de religie, părinții trebuie să completeze o cerere, nu este obligatorie așa cum susține Ministrul Educației.

De remarcat este că votul din Senat din acest an, covârșitor majoritar în favoarea păstrării caracterului sanitar și opțional al materiei(106 din 135) , a fost identic cu cel din legislatura anterioară, care avea o cu totul altă compoziție.

Este evident că asta semnifică existența unui consens popular larg împotriva educației sexuale obligatorii. Guvernul nu a ținut cont de acest lucru.

Cei mai mari susținători ai educației sexuale obligatorii au fost președintele Klaus Iohannis, din cauza căruia s-a și întors legea educației sanitare în Parlament și formațiunea USR-PLUS.

Klaus Iohannis, Florin Cîțu, dar și liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, nu au copii, transmite R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală!

mie iun. 23 , 2021
,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală! Extremismul pro-rus și panslavist atinge cote alarmante în Chișinău. Capitala actualei Republici Moldova începe să pară trasă la indigo cu o perioadă de tristă amintire pentru românii-basarabeni, și anume anii 40-50 ai secolului trecut, când URSS a ciopârțit teritorial România rupându-i Basarabia, Bucovina […]

Poate vă place și:

libris.ro