libris.ro

Președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea să ducă o „bătălie culturală, a civilizațiilor” împotriva țărilor din Est. E vorba de valorile creștine „care nu sunt ale noastre”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, afirmă că trebuie dusă o bătălie culturală, civilizațională, împotriva țărilor din Estul Uniunii Europene, care adoptă valori „care nu sunt ale noastre”, informează Agerpres.

Referința este clară la Polonia și Ungaria, țări care au promovat constant o legislație derivată explicit din valorile creștine. Discuția a fost stârnită de noua lege de protecție a minorilor din Ungaria, care interzice promovarea homosexualității și a transgenderismului în rândul tinerilor sub 18 ani, informează R3Media.

De asemenea, atât la Budapesta, cât și în Polonia, dar și în România sau Bulgaria, există o reticență maximă în a legaliza căsătoriile între persoane de același sex.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Trebuie să încercăm să aflăm cum pot ajunge unele ţări în această situaţie. Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor”, a spus Macron la Bruxelles la conferinţa de presă după terminarea întâlnirii liderilor UE.

Macron afirmă clar că valorile promovate de țările din Est „nu sunt ale noastre”Trebuie să facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în unele societăţi post-comuniste care acum arată valori ce nu sunt ale noastre”, crede preşedintele francez, admiţând că în problema homosexualităţii există în interiorul UE o diviziune Est-Vest.

„Ce credibilitate vom mai avea dacă acceptăm ca aceste valori să fie subminate în interiorul nostru ? Cum le vom mai putea spune atunci albanezilor, sârbilor, să facă un efort pentru statul de drept, pentru a intra în UE”, a mai spus președintele francez.

Macron vrea să se implice în țările din Est pentru a-i „susține mai bine pe cei care apără ideile europene, avem nevoie de o strategie în domeniu”.

Dintre cei 27 de lideri ai statelor UE, doar 17 au semnat înaintea summitului o scrisoare comună adresată şefilor instituţiilor europene şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru a condamna Ungaria pentru legea de protecție a minorilor.

Potrivit Euronews, lista semnatarilor reflectă la acest capitol o diviziune clară Est-Vest, dintre statele est-europene numai Letonia şi Estonia semnând această scrisoare. Dintre cele care au semnat, Grecia și Cipru – două țări ortodoxe – au făcut-o în „valul doi” al semnăturilor, după „discuții”, tranmsite R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist