RSS
TwitterFacebookPinterest

Încălcare flagrantă a legii la Satu Mare: limba maghiară prioritară pe etichetele produselor, de parcă am fi în Ungaria

Vor banii românilor dar nu respectă limba oficială în județul Satu Mare

Unul din cele mai mari supermarketuri din Satu Mare dar nu numai are pe raft produse inscripționate total inadecvat. Adică limba oficială din România….nu este oficială pentru ei.

Aici nu intră Autoritatea Națională a Protecției Consumatorilor pentru a verifica etichetele. La Carei nici nu se pune problema deplasării inspectorilor așa că foarte multe produse alimentare de pe rafturile magazinelor nu au etichete inscripționate și în limba română.

În baza prevederilor Codului Consumului, eticheta este definita ca fiind orice material scris, imprimat, litografiat, gravat sau ilustrat, care contine elemente de identificare a produsului si care însoteste produsul sau este aderent la ambalajul acestuia.

Una dintre principalele cerinte pe care trebuie sa le întruneasca informatiile de pe etichetele produselor este ca acestea sa fie înscrise în limba română, indiferent de tara producătoare, fără a se exclude totodată prezentarea lor si în alte limbi.

apiland.ro

În județul Satu Mare din România încă nu se aplică aceste reguli.

Preluare: Buletin de CareiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]