libris.ro

Guvernul “anti-național” închide Termocentrala Mintia! 662 de oameni sunt concediați!

Guvernul “anti-național” închide Termocentrala Mintia! 662 de oameni sunt concediați!

Termocentrala Mintia, aflată în proprietatea Complexului Energetic Hunedoara, se închide astăzi, 26 iulie, iar 662 de salariați vor fi concediați, urmând să primească plăți compensatorii, șomaj, și venit de completare timp de doi ani. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că unitatea nu are aviz de mediu și din această cauză a fost oprită, scrie Cotidianul.

„Deci, instanța românească poate funcționa doar pe depunere de autorizație numai că legea europeană, Directiva spune așa: nicio instalație mare de ardere nu poate funcționa fără autorizație, pe asta este infringement, să știți”, a afirmat Popescu într-un interviu acordat Agerpres. Vestea închiderii centralei, vechi de 52 de ani, nu a fost bine primită de angajați. De exemplu, în urmă cu câteva zile, un salariat al acestei termocentrale și-a pus capăt zilelor. Acesta urma să fie concediat, transmite R3Media.

Autoritățile locale au luat măsuri pentru paza termocentralei, respectiv punerea în siguranță a tuturor instalațiilor tehnice și protejarea bunurilor, inclusiv a celor care se vor afla în operare. Vor fi angajate 70 de persoane pentru a asigura mentenanța întregului sistem și funcționarea angrenajelor care nu pot fi oprite. „Potrivit celor discutate, conducerea CEH şi Administratorul judiciar au asigurat, prin semnarea unor contracte cu firme specializate, paza întregului obiectiv şi protecția în ceea ce privește situațiile de urgență care pot apărea în viitor. De asemenea, printr-o companie externă, începând de luni, 26 iulie 2021, vor fi angajate aproximativ 70 persoane care vor asigura mentenanţa întregului sistem şi funcționarea angrenajelor care nu pot fi oprite”, a informat Prefectura Hunedoara.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Persoanele concediate vor beneficia de plăți compensatorii, șomaj, și venit de completare, în funcție de vechimea în muncă, în medie 10.000 de euro brut. Suma va fi primită în decurs de doi ani. Oamenii și-au primit deciziile și se mulțumesc că 2 ani de aici încolo guvernul le asigură protecția socială, un an venit de completare, un an șomaj. Se vor reorienta, doar că în zonă nu prea au spre ce”, a declarat liderul Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia, Mircea Crișovan, citat de presa locală. Integral pe R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist