1 an de la deschiderea Centrului ,,Sf. Împărăteasă Elena”

De praznicul Sfinților Martiri Brâncoveni, ,,în 16 august, se împlinește 1 an de la deschiderea Centrului Sf. Împărăteasă Elena. Ajută-ne să ajungem la cât mai multe femei în criză de sarcină!

„Mă numesc Daniela (*numele a fost modificat) . Am găsit site-ul dumneavoastră pe internet și am mare nevoie să vorbesc cu cineva. Sunt într-o situație disperată. Mă tem că sunt însărcinată. Nu știu ce să fac. Tatăl copilului nu mai vrea să fim împreună. Am mai făcut două întreruperi de sarcină, la presiunea lui. Mi-a spus mereu că va fi alături de mine, indiferent de ce alegere voi face. În realitate, m-a lăsat singură, apoi a încercat prin diferite mijloace să mă convingă să renunț la copii. Știu că ar trebui să mai aștept câteva zile pentru a afla exact dacă sunt însărcinată sau nu, dar mi-e tare frică. Am mare nevoie de ajutor!”.

380 de apeluri primite în ultimul an, o experiență de 4 ani de sprijin instituțional oferit femeilor în criză de sarcină, 1 an de la deschiderea Centrului „Sfânta Împărăteasă Elena” și o singură concluzie: în inimile femeilor în criză de sarcină se dau bătălii greu de imaginat. Ele au loc chiar în clipa în care citești această postare. Sunt lupte între bine și rău, între credință și deznădejde, între viață și moarte. Frica, disperarea, lipsa de speranță sunt monștrii cu care se luptă aceste femei și care sunt – câteodată – de neînvins dacă nu sunt ajutate de alții.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Da, fiecare secundă contează și orice ajutor salvează vieți. Uneori, apelurile la linia verde a Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei sunt un ultim strigăt de ajutor. Alteori femeile sunt atât de epuizate de lupta pe care au dus-o singure, încât nu le vine să creadă că există centre și persoane specializate în criza de sarcină, pregătite să le fie alături emoțional și material, pentru a se bucura în liniște de venirea pe lume a copilului lor.

Bătălia despre care îți scriu este una ascunsă. Pare departe de preocupările lumii. Atât de puțin se vorbește despre criza de sarcină, încât mulți oameni nici nu știu că aceasta există. În fiecare zi multe femei pierd această luptă și renunță să lupte pentru copiii lor nenăscuți fără să știe că existăm și că suntem gata să le fim alături.

În acest moment, avem mare nevoie de sprijinul tău. E vital ca problematica crizei de sarcină să devină cunoscută în societate, iar femeile aflate în această situație să afle că pot cere ajutor.

Ajută-ne să ajungem la cât mai multe femei aflate în criză de sarcină și să informăm cât mai mulți oameni despre ce este criza de sarcină!

Iată câteva modalități prin care poți face asta:

1. Distribuie pe rețelele de socializare mărturii despre criza de sarcină și informații despre centrele de sprijin. Cine știe, poate o femeie din lista ta trece chiar acum printr-o criză de sarcină, citește ce ai postat, cere ajutor și alege viața.

2. Vorbește despre realitățile crizei de sarcină în grupul tău de prieteni și de cunoscuți. Cucât vor înțelege mai mulți oameni criza de sarcină, cu atât vor fi mai motivați să sprijine femeile aflate în această situație.

3. Dacă ai trecut printr-o criză de sarcină, scrie despre experiența ta, chiar și anonim, la marturii@centrulsfantaelena.ro. Mărturiile despre criza de sarcină schimbă inimi și salvează vieți. Sunt o puternică sursă de inspirație pentru alte femei care trec prin așa ceva. Ultima carte de mărturii a fost publicată în martie 2021 și poate fi citită aici.

4. Donează pentru realizarea unor materiale video profesioniste despre criza de sarcină. Schimbarea vine prin educație, prin informare și prin conștientizare. Am început să facem câțiva pași în acest sens prin filmarea profesionistă a 5 mărturii despre criza de sarcină, care vor apărea în curând, dar această direcție trebuie dezvoltată în mod constant.

5. Donează pentru promovarea celor două centre ale Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei. Reclamele prin Google Ads, Facebook, Instagram, panourile de informare în locuri publice, spoturile sau cărțile trimise către persoane care lucrează cu publicul și pot direcționa femeile în criză de sarcină spre centrele noastre presupun alocarea unor resurse financiare de care – încă – nu dispunem. Dacă le-am avea, am construi mai mult.

Ce impact produce sprijinul tău?

Ajuți femeile în criză de sarcină să afle că pot primi ajutor să-și nască copilul.

Contribui la nașterea unor copii care, fără sprijin, nu ar fi avut șansa de a veni pe lume.

Oferi femeilor puterea de a alege viața, când ajung într-o criză de sarcină.

Umanizezi semenii contribuind la schimbarea inimilor, prin educarea publicului larg. Mulți oameni care devin conștienți că există criza de sarcină vor decide să se implice, fie ajutând direct femeile, fie construind inițiative și centre de sprijin. Altfel, ei nu vor ști despre tragediile femeilor de lângă ei.

Cea mai puternică bătălie din lume se dă în inimile femeilor în criză de sarcină și poate fi câștigată prin educație, prin conștientizare și prin sprijin. Hai să ajutăm împreună! (sublinierea noastră)

Alexandra Nadane, Director Executiv

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei

DONEAZĂ

Sursa: buletinul informativ al Asociației, la care vă recomandăm să vă abonați pe site, dacă sunteți apărători ai vieții de la concepție la moartea naturală (prolife).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist