RSS
TwitterFacebookPinterest

Pe voi cade rușinea istoriei dacă pierdeți țara!

,,Generalul Radu Theodoru, Președinte de onoare al Asociației „Ferdinand I”: „Nu generația mea poate să mai facă ceva! Pe voi cade rușinea istoriei dacă pierdeți țara!”

Generalul-Maior (rtr.) Radu Theodoru, veteran, Președinte de onoare al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, ne oferă, la cei 97 de ani, împliniți, o lecție de istorie pe care cei mai mulți dintre români nu par capabili să o înțeleagă. O analiză pertinentă a ceea ce se întâmplă astăzi cu România și românii, cu identitatea națională și viitorul unei țări care a abdicat de la valorile sale culturale și istorice, în favoarea modelelor occidentale prost înțelese și aplicate.

apiland.ro

„Nu se poate atunci când Țara asta este în pericol noi să stăm acasă și să mâncăm mititei! Două subiecte sunt în atenția mea acum.
Primul, al trădătorilor de la Cluj, care vor să regionalizeze România, să ne cumpere ungurii Ardealul. Au tolerat să avem cinci unguri care conduc județele. Deci stăm drepți în fața prefecților unguri care sunt plătiți de Budapesta ca să dizolve tot ce este românesc în Ardeal! Este o crimă, o trădare națională, iar ardelenii stau pe loc repaus și așteaptă ca Europa să le verse niște finanțe să facă nu știu ce cu ele. Este neapărat nevoie să ieșim din mediul nostru, din Vechiul Regat, și să îi ajutăm, așa cum ne-am ajutat și în 1916 când, cu „Treceți, batalioane române, Carpații!”, am fost și i-am dezrobit.
Asta e una dintre problemele capitale.
A doua problemă este a pământului românesc care va fi scos la vânzare.
Dacă ne lipsesc de posibilitatea de a stăpâni pământul, suntem ultimii din Europa, cei mai nenorociți, un popor fără vlagă, un popor fără conștiință, un popor fără istorie! (…)” – integral pe presaliberaonline.com.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]