libris.ro

Chestionarul FNAP/Ministerului Educației. Comunicatul Alianței Părinților

COMUNICAT

Alianţa Părinţilor vă aduce la cunoștinţă următoarele:

1- FNAP (Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi), organizaţie care pretinde că reprezintă și apără interesele părinţilor, dar este, de fapt, o anexă a guvernului, a lansat un chestionar extrem de manipulator adresat părinţilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Intrebările vizează, din diverse unghiuri, problema vaccinării elevilor și profesorilor. Chestionarul pune în discuţie (într-o formă disimulată) restricţionarea dreptului la muncă al cadrelor didactice și restricţionarea dreptului la educaţie al elevilor pe criterii de vaccinare.

2- Ministrul Sorin Cîmpeanu pregătește, de asemenea, un formular/chestionar destinat părinţilor care au copii de 12 și peste 12 ani, tot pe tema vaccinării. Formularul va fi distribuit părinţilor după începerea anului școlar.

Vă rugăm să reţineţi:

Cele două chestionare sunt mijloace de manipulare și de viciere a consimţământului dumneavoastră. Intrebările vizează date cu caracter personal, date medicale cu caracter confidenţial, care figurează în mod normal în dosarul medical al unei persoane și nu au caracter public. Informaţiile medicale nu pot face obiectul unui chestionar.

Rezultatele pot fi ușor manipulate și interpretate în moduri care să justifice segregarea elevilor. Dreptul la învăţătură este constituţional și nu poate fi îngrădit pe baza unor sondaje de opinie.

Este evident faptul că pentru actul vaccinării nu există consimţământ informat. Părintelui nu-i sunt aduse la cunoștinţă riscurile vaccinării (care sunt deja cunoscute ca fiind grave și frecvente) și pe nimeni nu interesează istoricul medical al copilului (eventuale boli cronice, boli autoimune, boli în evoluţie) care ar contraindica vaccinarea.

Singura atitudine raţională la primirea celor două chestionare (al FNAP și al Ministerului Educaţiei) este REFUZUL DE A LE COMPLETA.

Reţineţi:

Presiunile de orice fel asupra părinţilor sunt nepermise legal, deci nu poate fi invocată nicio lege care să vă oblige să semnaţi ceva împotriva voinţei dumneavoastră.

Refuzul de a completa un chestionar sau de a da o declaraţie NU TREBUIE JUSTIFICAT. Deci, NU PUTETI FI OBLIGATI SA SEMNATI O DECLARATIE IN CARE SA SPUNETI CA NU SUNTETI DE ACORD SA RASPUNDETI LA INTREBARI.

Nu aveţi obligaţia legală să vă justificaţi pentru decizia de a nu răspunde IN NICIUN FEL la întrebările din chestionare. Aveţi dreptul să refuzaţi ORICE, fără justificare, iar refuzul dv-stră este unul IMPLICIT (adică dacă nu aţi completat și semnat înseamnă că aţi refuzat). Orice cetăţean are dreptul la tăcere și NU există consecinţe legale pentru exercitarea acestui drept.

Copilului dumneavoastră nu i se poate interzice accesul la cursuri din cauza refuzului dumneavoastră de a completa chestionarul.

Diriginţii claselor se pot justifica cu privire la îndeplinirea obligaţiei lor de a vă comunica chestionarul/formularul (sau orice alt document) prin alcătuirea unui tabel în care să figureze nominal părinţii cărora le-au fost comunicate documentele.

Citiţi capul de tabel! Singura informaţie pe care trebuie să o conţină este aceea că vi s-au comunicat documentele și acest tabel este singurul lucru pe care este recomandabil să-l semnaţi.

Comitetul Director al Alianţei Părinţilor                                           

Președinte: Cristian Filip

Avocat Marina Ioana Alexandru – Dir. Departament Juridic

Prof. Popa Olimpia – Dir. Departament Educaţie-Sănătate

24 august 2021

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist