libris.ro

O afacere cu potențial: produse naturiste românești

O afacere cu potențial: produse naturiste românești

O tânără româncă plecată de mai bine de noua ani in Marea Britanie, vine pe piata cu produse de ingrijire corporala 100% naturale. De aproximativ trei ani isi planuieste mica afacere cu produse de ingrijire corporala bazate doar pe ingrediente naturale, fiind profund dezamagita de toate produsele din comert pe care se regasesc si ingrediente ce pot provoca alergii si iritatii, iar in plus sunt si la un pret ce nu poate fi accesat de orice buzunar.

Aceasta creeaza produse cum ar fi exfoliant corporal, exfoliant facial, masca faciala, unt de corp,ulei de corp, ulei de par, balsam de buze, ulei de magneziu, apa tonica si sapunuri. Ingredientele de baza sunt uleiurile, zaharul alb, zaharul brun si untul de shea. Unele dintre uleiuri le prepara chiar ea in propria bucatarie, cum ar fi uleiul de morcov, uleiul de ceapa, uleiul de usturoi, uleiul de ghimbir si uleiul de rozmarin.

Cati dintre voi cunoasteti cu adevarat ce ingrediente contin produsele din comert pe care le aveti in casa?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Daca este sa facem o comparatie intre ingredientele chimice din comert ale produselor cosmetice si cele 100% naturale, diferentele sunt urmatoarele: FORMALDEHIDA- unul dintre cele mai nocive ingrediente, este un produs folosit inclusiv de cei de la pompe funebre.

Acest ingredient poate provoca iritatii, cancer al pielii, poate duce chiar si la aparitia leucemiei. Marea majoritate din branduri nu vor scrie aceasta denumire a ingredientului pe eticheta produselor asa ca le puteti gasi si sub denumirile urmatoare:

Imidaolidinyl

Urea Diazolidinyl

Urea Quanternium

– 15 DMDM

Hydratoin

Bronopol

Hydroxymethylgycinate

TETRASODIUM EDTA

Acest ingredient este adaugat in majoritatea cremelor hidratante, sapunuri de baie, sampoane, pentru ca ajuta aceste produse sa aiba o eficienta mai indelungata si impiedica formarea microorganismelor. Provoaca iritarea pielii. PLASTICUL, iar aici ne referim la metoda de ambalare a produsului cosmetic.

Recipientele din plastic contin o substanta numita Bisphenol A sau BPA care poate trece cu usurinta in structura produsului in momentul cand acesta ramane timp indelungat depozitat in acest mod. La produsele cosmetice 100% naturale sunt folosite doar ingrediente ce provin din legume, fructe, plante si materie prima fara chimicale iar ambalarea se face in recipiente di sticla.

„Ideea mi-a venit acum vreo 3 ani când am observat pe piata de cosmetice, ca deși se specifica pe eticheta din fata ca produsele sunt cu ingrediente naturale, uitandu-ma pe ingrediente, lasau de dorit, 90 % erau si sunt cu chimicale. Iar produsele care într-adevăr sunt cu ingrediente 100% naturale, prețul lor este prea mare pentru toată lumea, fiind exclusivist pentru persoanele cu un anumit statut social. 90% din aceste produse fiind ambalate in plastic. Datorita acestui fapt, am hotărât ca produsele mele sa fie ambalate in sticluțe si borcane de sticla,datorita avantajelor sale.

Cercetarea am făcut-o din produsele deja pe piața, rețete existente pe Pinterest si cercetarea fiecărui ingredient,pentru a verifica care sunt beneficiile dar și care sunt în același timp efectele secundare. Testarea produselor am făcut-o inițial pe mine, pentru a vedea consistenta, aroma uleiurilor esențiale și rezistenta lor in timp ca mireasma. După ce am testat toate produsele pe mine, am apelat la prieteni si cunoscuți pentru a afla și părerea lor.

In funcție de răspunsul lor am prins încredere in mine si mi-am spus ca se poate. Trebuie doar sa încerc.. In decembrie 2019 am participat la un târg cu produse hand-made, unde am câștigat 150 de lire. Acest targ mi-a demonstrat si mai mult ca se poate.

Din cauza faptului ca am fost ocupata cu colegiul, pentru a studia pedagogia de la grădiniță pana la clasa a zecea si apoi datorita pandemiei si reintoacerii mele in frontul întâi de munca, ca si asistenta de farmacie nu am avut absolut deloc timp pentru a ma putea ocupa de mica viitoare mare afacere.

Acest fapt nu m-a descurajat si m-a determinat sa particip din nou la un târg local de hand-made unde am câștigat 120 de lire. De la pornirea afacerii am realizat ca lucrurile ieftine nu se vând deoarece lumea considera ca nu sunt de calitate si prefera sa dea banii pe produse pline de chimicale si scumpe.

Acest lucru m-a făcut sa maresc preturile, si sa le fac un preț intermediar pe piața. Încet, încet, am început sa îmi reactualizez pagina de Instagram și Facebook postând aproape săptămânal. De asemenea, am refăcut imaginea etichetelor.” , ne-a spus Daniela, româncuța care face aceste produse minunate și prietenoase cu mediul și cu sănătea noastră

Produsele de la Happy Natural Skincare sunt benefice pentru pielea, tenul si parul femeilor, barbatilor chiar si a copiilor prin ingredientele lor 100% naturale. Sustineti micii antreprenori romani pentru a deveni marii antreprenori in viitor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Vasilescu Marija