RSS

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

O româncă adevărată din Sibiu ia…

Când credeam că nu ma…

Marius Pașcan: "Se zvârcolesc în…

"Românii au ajuns să‐…

PROSTIE sau nesimțire? Klaus Ioh…

Sentinţa lui Horea, C…

De la marele român Mihai Eminesc…

Reacții din Transilva…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

“Gorj Aero Show”, cel mai mare eveniment aviatic din ultimii ani – umbrit de ridicola împărțire a spectatorilor în vaccinați și nevaccinați!

Print Friendly, PDF & Email

Evenimentul a fost un omagiu adus legendarului pilot Vasile Craiu, născut în Novaci, județul Gorj, cel care, la 23 de ani, devenise cel mai tânăr comandat de escadrilă din istoria aviației românești. Din păcate, unicitatea evenimentului a fost umbrită de ridicola împărțire a spectatorilor, întocmai ca “oile de capre” din Sf. Scriptură, adică vaccinați și nevaccinați. Cum era și firesc vaccinații au avut privilegiul de a privi spectacolul de aprope, în timp ce “leproșii” – “nevaccinații” priveau înmărmuriți de la “marginea cetății”. Comentariile sunt de prisos… Istoria îi va judeca!

Cât despte eroul comemorat, istoria spune că a efectuat gimnaziul la liceul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, iar la 14 ani se mută la București cu mama și frații lui. În Capitală, a studiat la liceul „Cantemir Vodă” și apoi a devenit elev aș Școlii pregătitoare de ofițeri de infanteri. Obține rezultate excelente la învățătură și este avansat elev plutonier major încă din primul an, 1913, când este declarat șef de promoție.    A participat la Campania din Bulgaria, în cel de-al doilea Război balcanic, remarcându-se și obținând medalia „Avântul Tăriei”. La 1 iulie 1914 Craiu devine sublocotenent, îndeplinind funcția de comandant de pluton la Batalionul 2 Vânători „Regina Elisabeta”. Lui Vasile Craiu îi datorează Armata Română prima victorie a unui pilot de vânătoare. Se întâmpăla pe 18 martie 1917, în apropierea comunei Baldovinești (Galați). Trei luni mai târziu, Craiu este rănit în luptă. Reușește să aterizeze forțat și este transportat – cu eforturi uriașe – la spital. 

Revine în luptă și alături de camarazii săi din escadrila Nieuport-11, obține cele mai multe victorii din câte au reușit escadrilele românești pe front. A executat primele misiuni de noapte din istoria Aviației Române și a fost promovat la excepțional. Astfel, la numai 23 de ani a ajuns căpitan aviator, cel mai tânăr comandant de escadrilă din istoria aviației românești.Din păcate, la 24 august 1918, „șoimul de la Mărășești” a decolat pentru ultima oară de pe aerodromul din Bârlad. Craiu a dorit să facă acrobații, dar o componentă a avionului său a cedat și Vasile a plecat spre veșnicie. (Sursa: Active News)

Potrivit corespondentului nostru, la Stănești au avut loc survoluri cu MIG 21 Lancer, elicopterele militare IAR 330, crobații, lansare de parașutiști și zborul cu balonul cu aer cald. De asemenea, au fost drone, plimbări cu avionul, expoziții un concert The Motans și EMAA, iar publicul a avut la dispoziție inclusiv simulatoarele de zbor. Un spectacol unic în istoria Gorjului ultimilor 100 de ani, umbrit totuși de ridicola împărțire a spectatorilor în vaccinați și nevaccinați, așa cum vă spuneam mai sus!

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info