“Gorj Aero Show”, cel mai mare eveniment aviatic din ultimii ani – umbrit de ridicola împărțire a spectatorilor în vaccinați și nevaccinați!

Evenimentul a fost un omagiu adus legendarului pilot Vasile Craiu, născut în Novaci, județul Gorj, cel care, la 23 de ani, devenise cel mai tânăr comandat de escadrilă din istoria aviației românești. Din păcate, unicitatea evenimentului a fost umbrită de ridicola împărțire a spectatorilor, întocmai ca “oile de capre” din Sf. Scriptură, adică vaccinați și nevaccinați. Cum era și firesc vaccinații au avut privilegiul de a privi spectacolul de aprope, în timp ce “leproșii” – “nevaccinații” priveau înmărmuriți de la “marginea cetății”. Comentariile sunt de prisos… Istoria îi va judeca!

Cât despte eroul comemorat, istoria spune că a efectuat gimnaziul la liceul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, iar la 14 ani se mută la București cu mama și frații lui. În Capitală, a studiat la liceul „Cantemir Vodă” și apoi a devenit elev aș Școlii pregătitoare de ofițeri de infanteri. Obține rezultate excelente la învățătură și este avansat elev plutonier major încă din primul an, 1913, când este declarat șef de promoție.    A participat la Campania din Bulgaria, în cel de-al doilea Război balcanic, remarcându-se și obținând medalia „Avântul Tăriei”. La 1 iulie 1914 Craiu devine sublocotenent, îndeplinind funcția de comandant de pluton la Batalionul 2 Vânători „Regina Elisabeta”. Lui Vasile Craiu îi datorează Armata Română prima victorie a unui pilot de vânătoare. Se întâmpăla pe 18 martie 1917, în apropierea comunei Baldovinești (Galați). Trei luni mai târziu, Craiu este rănit în luptă. Reușește să aterizeze forțat și este transportat – cu eforturi uriașe – la spital. 

Revine în luptă și alături de camarazii săi din escadrila Nieuport-11, obține cele mai multe victorii din câte au reușit escadrilele românești pe front. A executat primele misiuni de noapte din istoria Aviației Române și a fost promovat la excepțional. Astfel, la numai 23 de ani a ajuns căpitan aviator, cel mai tânăr comandant de escadrilă din istoria aviației românești.Din păcate, la 24 august 1918, „șoimul de la Mărășești” a decolat pentru ultima oară de pe aerodromul din Bârlad. Craiu a dorit să facă acrobații, dar o componentă a avionului său a cedat și Vasile a plecat spre veșnicie. (Sursa: Active News)

Potrivit corespondentului nostru, la Stănești au avut loc survoluri cu MIG 21 Lancer, elicopterele militare IAR 330, crobații, lansare de parașutiști și zborul cu balonul cu aer cald. De asemenea, au fost drone, plimbări cu avionul, expoziții un concert The Motans și EMAA, iar publicul a avut la dispoziție inclusiv simulatoarele de zbor. Un spectacol unic în istoria Gorjului ultimilor 100 de ani, umbrit totuși de ridicola împărțire a spectatorilor în vaccinați și nevaccinați, așa cum vă spuneam mai sus!

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Azi! Comemorarea Dictatului de la Viena la Cluj-Napoca! (Video)

Dum aug. 29 , 2021
Motto: „Cine uită, nu merită!” Asociația „Calea Neamului”, împreună cu prietenul nostru clujean Bogdan Pletea, organizează Marșul Românilor, la Cluj-Napoca, în data de 29 august 2021, cu începere de ora 12,00. Vom reconstitui împreună Drumul Refugiaților. Pornim în marș de la Biserica Ortodoxă din Deal (str. Bisericii Ortodoxe). Marșul se […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News