RSS

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

O româncă adevărată din Sibiu ia…

Când credeam că nu ma…

Marius Pașcan: "Se zvârcolesc în…

"Românii au ajuns să‐…

PROSTIE sau nesimțire? Klaus Ioh…

Sentinţa lui Horea, C…

De la marele român Mihai Eminesc…

Reacții din Transilva…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Azi! Comemorarea Dictatului de la Viena la Cluj-Napoca! (Video)

Print Friendly, PDF & Email

Motto: „Cine uită, nu merită!”

Asociația „Calea Neamului”, împreună cu prietenul nostru clujean Bogdan Pletea, organizează Marșul Românilor, la Cluj-Napoca, în data de 29 august 2021, cu începere de ora 12,00. Vom reconstitui împreună Drumul Refugiaților. Pornim în marș de la Biserica Ortodoxă din Deal (str. Bisericii Ortodoxe). Marșul se va încheia cu organizarea unei adunări publice în Piața „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, întru cinstirea memoriei victimelor și luptătorilor împotriva Dictatului de la Viena, impus României în 30 august 1940. Reamintim că în urma acestui dictat odios, cu sprijinul Germaniei și Italiei, Ungariei i-au revenit 43.492 km pătrați din teritoriul românesc (jumătate din Transilvania), au fost omorâți 919 români doar în primul an după Dictat și au fost făcute aproximativ 20.000 de arestări de către horthyști, iar aproape 250.000 de români din Nordul Transilvaniei au fost expulzați de ocupanți ori s-au refugiat în teritoriul românesc liber. Alți 250.000 de români, care la acea dată se afau în alte părți ale țării, din diverse motive (călătorii, vizite, afaceri, studii etc), dar aveau familiile și bunurile în Transilvania de Nord, au fost în imposibilitatea întoarcerii la domiciliile lor din teritoriul ocupat. Au fost desființate școlile românești, iar 13 biserici ortodoxe au fost rase din temelii.

De asemenea, ne vom pronunța ferm împotriva oricăror forme de regionalizare și autonomii pe criterii etnice ce atentează la integritatea teritorială a țării.

La eveniment vor participa reprezentanți ai românilor refugiați, expulzați și deportați în urma Dictatului din 1940, ai mediului academic clujean, filialele din Cluj ale Asociației Neamunit România și Societății Cultural Patriotice „Avram Iancu”, ai Asociației „Camarazii”, Asociației „Focul Viu” și ai organizației Comunitatea Identitară România. Din alte părți ale țării vor participa la manifestare Grupul „Resurrectio” din Moinești, condus de profesoara Gabriela Biea, grupurile „Legitimă Apărare” și NOI din București, filialele din Brașov, Covasna, Vrancea și Bacău ale Asociației „Calea Neamului”, români din Râmnicu-Sărat, Suceava, Alba Iulia, Satu-Mare și, bineînțeles, din Cluj și împrejurimi.

Nu uităm nicio suferință din trecut. Cerem un lucru simplu și firesc: Libertatea de a fi Români! Veniți cu o floare și o lumânare ca să ne exprimăm recunoștința pentru victimele unui odios diktat!

Secvențe video: aici

Președinte Asociația „Calea Neamului”
Dr. Mihai Tîrnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info