De la marele român Mihai Eminescu, la marele antiromân Klaus Iohannis și căcatul trântit în mijlocul Sibiului

Reacții din Transilvania, Moldova și Țara Românească față de sfidarea românilor la Sibiu

Reprezentanți din Moldova, Transilvania și Țara Românească reacționează în urma gestului sfidător la adresa românilor, petrecut azi la Sibiu.

Președintele României, Klaus Johannis a dezvelit azi, 11 septembrie 2021, statuia baronului Von Brukenthal în Sibiu. Acesta a fost guvernator al Transilvaniei, prigonitor al românilor și cel care a semnat în 1785 condamnarea la moarte prin tragere pe roată a românilor Horea, Cloșca și Crișan…

Antiromânism la concurență
Antiromânism la concurență

Ce înseamnă „tragere pe roată”?

Lovitura de grație se dădea pe piept, pentru a-l omorî pe condamnat imediat, fără a-l mai supune la chinuri, iar celelalte lovituri erau aplicate pe membre, pe mâini, pe picioare, la un interval de aproximativ două minute. Aparatul de tortură era compus dintr-o roată de car ce avea o lamă de fier pe obadă, iar cu partea de fier se frângeau oasele. Se așezau niște suporturi de lemn, din 20 în 20 cm, sub membre, iar lovitura se dădea între suporturi, pentru a frânge osul mai ușor.

După execuție, urma eviscerarea. Măruntaiele și inima erau înmormântate la locul execuției, iar corpurile, tăiate în patru părți, așezate pe roți identice cu cele din execuție, la diverse răscruci de drumuri.

Astfel de schingiuiri erau rezervate doar hoților la drumul mare, infractorilor de cea mai joasă speță și…românilor.

Nu știu dacă se mai poate adăuga ceva.

Doar faptul că strămoșii românilor erau bătuți la Stâlpul infamiei, numit stâlpul lui Rudolf. În Grosser Ring, românii care nu mergeau pe Calea Vacii, adică pe ulița cu glod (doar sașii aveau voie pe aleile pietruite), erau supuși supliciului.

Vom consemna de acum, în istoria noastră, data de 11 septembrie ca cea mai neagră pată și umilință din ultimele decenii. Președintele unei țări, al unui popor, dezvelește statuia unui oprimator al celor care alcătuiesc poporul pe care îl conduce la momentul actual. Nu a dat niciun semn de compasiune nici pentru victimele Dictatului de la Viena din 1940. Iar primarul din Sibiu nu justifică interzicerea amplasării bustului lui Avram Iancu, Erou Național, în municipiul Sibiu. Rușine! Trădare!

Daniela Ciută – Buletin de Carei


11 Septembrie: De la marele român Mihai Eminescu, la marele antiromân Klaus Iohannis

Imediat după anunţarea cuceririi redutei Griviţa, la 30 august / 11 septembrie 1877 de ostaşii români în cadrul Războiului de Independenţă, în presa vremii,  în paginile ziarului „Timpul”,  se pomenea despre ideea ridicării unei “Catedrale a Mântuirii Neamului”, proiect care iată este pus în practică abia după aproape un secol și jumătate de la Războiul de Independență, momentul istoric care a adus independența și suveranitatea României moderne.

Scriitorul Ioan Slavici avea să facă în anul 1924, într-un articol publicat în revista, „Arhitectura”,  o extraordinară dezvăluire: ideea ridicării la Bucureşti a unei catedrale „în care mulţi creştini pot să se roage împreună pentru binele obştesc” aparţinea poetului naţional Mihai Eminescu.
Și iată cum azi, la aproape un veac și jumătate de la acel moment al cuceririi Griviței la 11 septembrie 1877 și implicit al smulgerii independenței României din ghearele Imperiului Otoman, un alt dușman al neamului românesc, pseudopreședintele Klaus Iohannis, într-un trist 11 septembrie 2021, participă la Sibiu la inaugurarea unei statui dedicate  baronului Von Brukenthal, cel care se face direct vinovat de condamnarea la moarte și  tragere pe roată a românilor Horea, Closca și Crișan.

Deci, de la momentul de grație al neamului românesc de pe 11 septembrie 1877, când imediat în paginile ziarului „Timpul” se publica ideea construirii a unei “Catedrale a Mântuirii Neamului”, idee generată de un mare român, poetul național Mihai Eminescu, ajungem la acest nenorocit de 11 septembrie 2021, când un mare antiromân, Klaus Iohannis, omagiază un criminal al neamului românesc. Acum Iohannis, un trădător parșiv de țară, din calitatea de președinte al României, inaugurează la Sibiu statuia celui care se face răspunzător de uciderea lui Horea, Cloșca și Crișan!? Rău ai ajuns Românie! Rău ați ajuns români!

Foto: captură Facebook / Boromir
Foto: captură Facebook / Boromir

Mihai Fandel – Glasul punct info, Iași


Gestul președintelui  României de sâmbătă, 11 septembrie ac, arată că avem o țară vândută. Ne vindem poporul, ne vindem valorile(…) Transilvania e România, atât aș vrea să subliniez, iar pe domnul Iohannis l-aș invita să se uite pe buletin și să ne spună: e cetățean român sau nu?!

Georgiana Dragomir-Ziarul de Investigații, București


De șapte ani patronezi un stat ce ne transformă țara, „pas cu pas”, din patrie a noastră, în colonie a altora. Citeam de mult printre rânduri acest fapt, dar când apologiile față de cel care ordona osândirea lui Horea, Cloșca și Crișan prin tragere pe roată, iau locul unui omagiu oricât de simplu adus lui Avram Iancu…e deja prea limpede! Nu o Românie Educată (cât cinism în denumire: de parcă am fi o gașcă de neșcoliți!) ți-e scopul, ci una re-educată. Dresată să vadă în satrapii de odinioară niște nobile suflete, încărcate de bune intenții… Sau popoare diferite pe maluri de Prut și Uniuni binefăcătoare, în loc de imperii ce se ridică perfid, fără zgomotul de arme ce le îngropase cândva. Știm că e nevoie: când în dușman ajungi să vezi prieten, iar în interesele și loviturile sale- formule și căi salvatoare pentru tine, noua rânduială se poate așterne fără împotrivire. Pe nesimțite… Dar am o veste pentru tine, Klaus: suntem tot mai mulți cei care pricep că nu de România ta re-educată avem nevoie, ci de o Românie prin și pentru NOI înșine. Iar de acum, de când ne-ai arătat atât de limpede cine ești și ce vrei, vom fi tot mai mulți! Pleacă, Iohannis, sau te vom alunga noi!

Cosmin Țântă, Demnitate.info, Timișoara

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns