Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ

Domnule Ministru,

În calitate de mamă și în calitate de jurnalist, doresc să vă enumăr câteva din nemulțumirile mele și să vă propun rezolvările. Recunosc că în anii de liceu nu am fost chiar cea mai bună eleva din clasă, însă puteam fi. Îmi plăcea foarte mult ora de limba și literatura română și asta datorită profesorului pe care l-am avut. Mi-ar fi plăcut ca majoritatea profesorilor de la clasa mea, să fi fost precum el, de fiecare dată când îi adresam o întrebare, îmi răspundea dându-mi multe explicații.

Mi-ar fi plăcut același lucru să se întample și cu profesoara de istorie, care în momentul când o întrebam despre istoria noastră strămoșească, despre istoria pe care nu doriți sa ne-o mai prezentați în gimnaziu și în liceu, mi se închidea gura imediat. Aici e problema mea cea mai mare și vin cu o întrebare la care sper să am un răspuns plauzibil: „De ce vreți să ne lăsați fără identitate?”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Am ajuns și eu mamică acum, iar când fetița mea va crește și va ajunge la liceu, mi-aș dori să învețe istoria stră-străbunicilor ei, nu să aibă 2, maxim 3 pagini în manual legate de România, iar restul să fie despre războaiele sau economia altor țări. Consider că dacă ar reveni istoria străbunilor noștri în învățămant, toți elevii ar avea plăcerea de a merge la școală, pentru că de la istorie pleacă toate celelalte materii, sunt legate precum un lanț. Fără să știi ce ai fost ieri, nu ești capabil să știi ce vei fi sau ce vei putea fi mâine.

Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ
Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ

Ne interesează istoria artei românești, istoria sportului românesc, istoria și geografia acestei țări minunate, istoria vecinilor noștri istorici, și nicidecum umplutura ideologică plină de corectitudine politică, în fapt o altă formă de „educație sexuală”, disimulată de această dată într-un „manual alternativ de istorie”.

În calitate de jurnalist îmi doresc ca țara asta să nu își piardă identitatea, îmi doresc ca tinerii din ziua de azi sa nu mai spună:

„Eu nu ma implic pentru că oricum nu e de mine și nu înțeleg”, îmi doresc să văd tineri ce vor să lupte pentru identitatea lor sau măcar să își cunoască identitatea, ceea ce voi împiedicați.

Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ
Propunerea unei foste eleve, către ministrul educației: reintroducerea istoriei adevărate în învățământ

Și da, dacă aș fi învățat istoria pe care o descopăr acum, în liceu, aș fi fost o elevă de notă mare, însa voi toți de la putere m-ați împiedicat, mi-ați cerut să vă scriu la examenul final de a 12-a, părerea unui critic literar despre o operă și nu parerea mea persoanală, deși în cerința scrie: ”Spune-ți opinia”….

Mi-ați cerut să învăț materii ce nu mi-au ajutat și cu siguranță nu mă vor ajuta vreodată, i-ați pus pe profesori să facă discriminari între elevi, i-ați dezamăgit pe profesori atât de tare încât își descurajau elevii, iar aici vă dau exemplul meu din anii de liceu când am fost întrebată de doamna dirigintă ce vreau să fac dupa terminarea liceului, iar atunci când i-am răspuns cu speranță și bucurie că îmi doresc să ajung stomatolog, mi-a tăiat creanga de sub picioare spunându-mi că nu voi ajunge nicioadată așa ceva, iar visele mele atunci s-au spulberat și mă întrebam cu ce am greșit, pentru că învățam cât puteam și cât reușeam să înțeleg, deși materia era grea și destul de ilogică, și nu, nu eram singura, au fost mulți colegi cu speranțele distruse de profesorii care veneau la ore cu sila, iar toate astea sunt tot din cauza dumneavoastră.

La 22 de ani am aflat despre istoria tristă a românilor din Ardeal, din Transilvania, cărora li s-a furat pământul și clădirile, și cărora li se întâmplă același lucru și azi…. De ce nu am învățat asta în liceu? De ce nu există teme din acestea în manualele de istorie? Mi-ar fi plăcut să învăț în anii de școală și liceu, nu acum domnule ministru.

Vă propun să reintroduceți istoria adevarată în școlile din România, să nu fiți complice la distrugerea învățământului, și cel mai important, încurajați profesorii să fie adevărați îndrumători ai copiilor, în viață, încurajați-i să creadă în speranțele copiilor și să îi ajute să își atingă scopul.

Mi-aș dori să luați în calcul această propunere, și cel mai important, să o puneți și în aplicare. Cu stimă, o fostă eleva dezamagită, și o actuală mamă cu speranțe pentru copilul ei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Next Post

Comisia Europeană cere lămuriri privind decizia CCR care stipulează că legea românească are prioritate în fața celei a UE

mie oct. 20 , 2021
  Comisia Europeană a trimis Guvernului României o scrisoare în care cere clarificări privind decizia CCR 390 din 2021, care neagă dreptul UE, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Acesta este primul pas procedural spre declanșarea procedurii de infringement (sancționarea unui stat membru care nu respectă dreptul UE). Curtea Constituțională (CCR) a […]

Poate vă place și:

libris.ro