libris.ro

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a ajuns de râsul curcilor: se teme de comentariile libere ale oamenilor

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a ajuns de râsul curcilor: se teme de comentariile libere ale oamenilor

Pe 1 Noiembrie 2021, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a postat pe pagina de facebook a federației un îndemn către parlamentarii români care a stârnit foarte multe reacții negative împotriva acestui demers.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a dat publicității un comunicat de presă intitulat „Parlamentari, adoptați legea certificatului verde fără tergiversări, fără excepții!„. Reacțiile de pe pagina de facebook a federației au fost destul de violente, multe dintre ele negative, astfel încât cei care administrează pagina Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie au preferat să limiteze „cine poate adăuga comentarii la această postare.”

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a ajuns de râsul curcilor: se teme de comentariile libere ale oamenilor
Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a ajuns de râsul curcilor: se teme de comentariile libere ale oamenilor

Redăm integral postarea de pe pagina de facebook a Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie de la care a pornit totul:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Comunicat de presă – Parlamentari, adoptați legea certificatului verde fără tergiversări, fără excepții!București, 1 noiembrie 2021 – Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie solicită tuturor parlamentarilor adoptarea legii certificatului verde fără tergiversări, fără introducerea unor excepții sau modalități de a „fenta” măsurile de sănătate publică și cu sancțiuni severe pentru cei care nu respectă legea.Certificatul verde a fost introdus pe plan intern din perioada verii de mai multe state europene ca măsură de limitare a transmiterii virusului SARS-CoV-2. În mod inexplicabil, această măsură nu a fost luată și de România decât parțial în luna octombrie, când numărul românilor care mor zilnic fără vină a ajuns de ordinul sutelor. Ne mor bunicile și bunicii uitați în sate și în case. Ne mor mamele, tații, frații, surorile, copiii. Ne mor rudele, prietenii, vecinii și colegii. Ne mor medicii de familie. Avem nevoie de o lege corectă acum, nu peste încă o lună și încă 15.000 de decese evitabile adăugate la cei 15.000 de morți de până acum, din valul 4, și 30.000 de morți de valurile precedente.Am văzut deja în ultima săptămână efectele pozitive ale introducerii parțiale a certificatului verde. Nu mai avem timp să așteptăm.Certificatul verde introdus în forma în care a fost adoptat la nivel european, în toate domeniile și pentru toate activitățile, fără excepție, este cea mai sigură măsură care poate fi adoptată de Parlament pentru a limita transmiterea virusului, a numărului de îmbolnăviri și reducerea deceselor. Pentru a proteja viețile românilor.Certificatul verde sprijină indirect și campania de vaccinare, fără a introduce obligativitatea vaccinării. Românii au posibilitatea de a alege – vaccin sau testare. Sau, fără certificat, accesul limitat la anumite activități, telemunca, în funcție de alegerile individuale ale fiecărui cetățean.Solicităm în egală măsură sancționarea severă a celor care nu respectă legea și nu verifică existența certificatului verde.Este revoltător ca un medic de familie să fie sancționat cu sume între 6.000 și 11.000 lei dacă nu solicită pacientului adeverința de la angajator pentru eliberarea certificatului de concediu medical, sau cu sume între 5.000 și 10.000 dacă nu completează planul de supraveghere pentru concediul medical, adică pentru o eroare birocratică, care nu pune viața nimănui în pericol. În același timp însă firmele și instituțiile care nu verifică existența certificatului verde și pun în pericol viața a sute sau mii de oameni zilnic riscă, în prezent, o amendă de doar 2.000 până la 10.000 lei.Facem apel la responsabilitate! Parlamentari, o țară întreagă vă privește!

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie
Nota noastră: Suntem consternați de atitudinea Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie! Atât de solicitarea adresată parlamentarilor pentru a adopta "legea certificatului verde fără tergiversări, fără excepții", adică pe cât de repede posibil se poate, afirmând în acest caz că sunt de acord cu măsurile de segregare și de discriminare impuse împotriva populației, cât și de cenzurarea opiniei publice, interzicând și pacienților sau chiar altor medici sau cadre medicale să-și spună punctul de vedere. Este o atitudine rușinoasă, nesimțită, care face un imens deserviciu imaginii de medic de familie! Își imaginează cei din Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie cât de mult pot să lovească acum în credibilitatea publică a medicului de familie, în bunele intenții ale medicului de familie?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info