,,Cel mai relevant” clasament al școlilor de rușine

Moto: Fără ei, nu am avea azi oportunitatea să cunoaștem școlile de top.

Când oameni iraționali conduc două ministere ca al Sănătății și al Educației, avem decizii ca aceasta recentă privind începerea școlilor. Dacă se dorește școală cu prezență fizică atât de Ministrul Educației, cât și de majoritatea părinților chestionați, indiferent de rata de infectare, de ce am ajuns iar la școală online pentru unii? Și de ce limita de care se ține cont este 60% și nu 40 sau 47.99 sau 90, etc.? Există un argument științific în spatele deciziei sau doar bunul plac al guvernanților noștri competenți ca Zmeul în lupta lui cu Greuceanu?
Guvernul urii, atenție la un aspect: ce semănați, aceea veți și culege! Ură. Ați reușit, în timp de pace, să învrăjbiți pe români împotriva românilor. Nu mai există oameni sănătoși și bolnavi, ci doar vaccinați (a se citi buni, conform propagandei oficiale) și nevaccinați (cei răi, vinovați de toate problemele din țară, reale sau închipuite). Aș vrea să își recunoască Guvernul incompetența în gestionarea pandemiei, nu să se comporte imatur și să dea vina pe cei nevaccinați.
Cât despre presă, să vă fie rușine celor ce deja publicați liste ale rușinii! Ați uitat că e vorba de școli, nepricepuților sau rău-intenționaților? Performanța unei școli nu are nici o legătură cu numărul de vaccinați din totalul personalului. O listă a rușinii școlilor ar cuprinde școli cu rată mică de promovabilitate la diverse examene, cu grad mare de analfabetism funcțional, cu cadre didactice slab pregătite sau nepregătite, cu elevi majoritar neinteresați de a învăța (ce trec ca gâsca prin apă), cu multe incidente de violență de diverse tipuri sau discriminare în spațiul școlar, cu consum de droguri și relații sexuale/pornografie (virtuală ori ba), etc.
În schimb, avem liste ale rușinii cu unitățile de învățământ cu rată vaccinare sub 60%, un prag ales total la întâmplare de pricepuții de la ministere. Că și vaccinații și nevaccinații pot face boala și să o transmită nu mai contează, dacă e peste 60% avem dreptul la educație. Așa e ,,safe”. De restul ne doare-n cot. (Online e orice altceva decât educație/act pedagogic.)
Oare cei care au luat această decizie aberantă și îndrăznesc să afirm, ilegală, au copii? Cred că unii da, dar nu se comportă ca atare. Nu le pasă de cei cărora li se încalcă în mod evident dreptul la educație. Dacă la școala/grădinița unde am copii nu se atinge rata propusă, parte din copiii mei vor sta acasă. Prețul pentru asta îl vor plăti copiii și noi, ca părinți. Despre mâhnirea educatorilor/profesorilor ce nu își pot reîntâlni copiii, ce să mai zic? E firesc ca unii să se vaccineze din cauza presiunii puse asupra lor? Nu e normal ca, într-o democrație, fiecare să poată liber decide, neconstrâns de nimeni (aviz Guvernului dictator!), care e cea mai bună decizie pentru propria sănătate? Dacă am avea într-o școală un singur om rămas care, dacă s-ar vaccina, s-ar atinge rata de 60%, credeți că ar putea alege vaccinarea în mod liber? Dacă, sub presiunea ieșită din comun, decide să se vaccineze, cu inima îndoită, și suferă apoi de efecte adverse grave sau moare, cine va răspunde? Nimeni, doar familia celui/celei în cauză va plăti prețul. E firesc așa? Dacă nu aveam o decizie iresponsabilă a autorităților, poate nu se ajungea aici. De ce să nu răspundă penal toți cei ce au luat decizia-cauză a situației de mai sus?
Revenind la presă, în Arad am văzut în listă ceva ,,ireal”, ca să citez pe autorul articolului. 7 unități de învățământ, preponderent grădinițe, cu rată de vaccinare 0%. Cinste lor! Dacă aș fi avocat, le-aș lua apărarea atât lor, cât și părinților nedreptățiți de decizia discriminatorie a Guvernului, ai căror copii vor sta acasă, în loc să se bucure de grădiniță. Cinste angajaților și conducerilor acestor unități care încă mai iau decizii folosind propria rațiune și aleg libertatea, nu dictatura medicală a celor ce ne conduc spre abis! Sunt curajoși și nu cedează presiunii, de aceea (le) îi apreciez! Merită să fie cap de listă, dar nu pe listele rușinii!

Celor ce ați generat cauza de au ajuns acolo, cât și celor ce ați diseminat către publicul larg ,,listele rușinii”, în loc să prezentați obiectiv și echidistant realitatea din școli, vă adresez alese mulțămiri! Patria se face bine din cauza voastră.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

de Radu Buțu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

Diana Iovanovici Șoșoacă: "S-a văzut cine este împotriva românilor: Legea împotriva antiromânismului a fost respinsă de Senat"

mar nov. 9 , 2021
„S-a văzut cine este împotriva românilor:Legea împotriva antiromânismului a fost respinsă de Senat” În vara aceasta, pe site-ul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, apărea sub semnătura lui Miron Manega un articol intitulat „„Legea Șoșoacă” versus „Legea Vexler”„, un articol publicat de asemenea și în Certitudinea nr. 93, în care autorul […]

Poate vă place și:

libris.ro