Dâmbovița: Citește și Dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură

La inițiativa profesorului Răzvan Vișan, în județul Dâmbovița, începând de luna aceasta, vor avea loc conferințele Citește și Dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură. Programul se va demara pe tot parcusul anului 2022 și își dorește să contribuie la îmbogățirea bagajului de cunoștințe al elevilor din județ și să satisfacă curiozitățile acestora legate de știință, tradiții și cultură, prin acces liber la discuție și exprimare în afara orelor de curs, acestora oferindu-li-se o gama largă de cărți, din partea partenerilor și sponsorilor, pe care să le citească și să le ofere, la rândul lor – mai departe, elevilor curioși și însetați de lectură.

De asemenea, în cadrul conferințelor, elevii vor putea cunoaște modurile prin care să-și culeagă informațiile și cum să se ferească de propaganda curentelor informaționale false. Sesizând necesitatea, se vor comunica și temele actualelor crize sanitare, încălzirii globale și înclinațiilor spirituale înșelătoare, pentru a aduce tinerii cât mai aproape de realitatea contemporană, dar și pentru a le pregăti conștiința pentru viitor, încercând să se diminueze alunecările acestora în capcanele corupției, munciunii, înșelării și compromisului.

Prima conferință are loc în localitatea Braniștea, cu sprijinul instituțiilor publice și Primăriei, în parteneriat cu Euro Education Federation și Asociația Paradigme Educaționale.

Specializată în educația adulților și tineretului din Europa, prin programul EPALE al Comisiei Europene, federația noastră ia parte la proiect prin Ambasadorul Culturii EEF, Claudiu Dumitrache.

Programul evenimentului se va desfășura începând cu ora 12:00, la Centrul Cultural Braniștea, Dâmbovița. Printre personalitățile invitate se mai numără: Insp. Mădălina Folea, prof. Victor Cristea, Ing. Adrian Bercu și Insp. școlar Alexandru Mitru.

Caravana Citește și Dăruiește urmează să ajungă la Titu, Găești, Târgoviște, Răcari, Tărtășești, Pucioasa și alte orașe sau comune din județ.

Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns