Novak Djokovic și Diana Iovanovici-Șoșoacă au strămoși comuni! Spirit de luptă transmis ereditar?

Vocea Olteniei: „O conexiune neașteptată: Diana Șoșoacă rudă cu Novak Djokovic!”

O publicație din Oltenia a dezvăluit tocmai de Ziua Culturii Naționale și de ziua naşterii poetului naţional Mihai Eminescu o conexiune neașteptată: Diana Iovanovici-Șoșoacă rudă cu Novak Djokovic!

„Puțină lume știe că Diana Șoșoacă este fiica inginerului hidrotehnist Liubomir Iovanovic, din localitatea Voineasa, județul Vâlcea.Doi buni prieteni, strămoși ai inginerului Liubomir Iovanovic și ai tenismenului Novak Djokovic, au fost căpitani în oastea cneazului Lazăr, cel care în 1389, pe Câmpia Mierlei – Kosovo, au dus bătălia istorică care, pentru o bună perioadă de timp, a stăvilit expansiunea turcească către centrul Europei.”, scrie Vocea Olteniei

Bătălia de la Kosovo Polje / Bătălia de la Câmpia Mierlei  (1389)

Sunt puține izvoare istorice care vorbesc despre acea bătălie, și din păcate cu atât mai puțin cunosc și românii că am fost printre puținii creștini europeni care am ajutat sârbii cu oaste împotriva Imperiului Otoman, în timp ce Europa a cam privit pasivă. La această Bătălie de la Câmpia Mierlei  din anul 1389, potrivit putinelor cronici istorice referitoare la această initiativă a unei coalitii balcanice impotriva otomanilor au luat parte și  români (Ulah sau Iflak) de la nordul Dunării (după cum afirmă unele cronici otomane). Domnitorul muntean Mircea cel Bătrân a ajutat această coaliție antiotomană cu peste 3000 de călăreți.

[one_half] [/one_half]

Potrivit Vocea Olteniei, cei doi căpitani din oastea cneazului Lazăr, strămoși ai inginerului Liubomir Iovanovic și ai tenismenului Novak Djokovic, s-au înrudit între ei, unul dintre aceștia căsătorindu-se cu sora prietenului lui.

Cred că originile noastre explică impetuozitatea, energia și spiritul incendiar care ne animă, pe mine și pe Novak Djokovic. Pentru noi, demnitatea și onoarea sunt mai prețioase decât viața însăși“, spune Diana Iovanovici-Șoșoacă

Diana Iovanovici-Șoșoacă la Teiul lui Eminescu din Iași, 15 Ianuarie 2022,
© Glasul.info
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns