Categories: Antiromanism

Mihai Eminescu abandonat la Sighet sub o perdea de minciuni: implicații politico-ideologice pentru anularea unei conferințe dedicate lui Eminescu

E adevărat că Ana Blandiana e tartorul care a anulat conferința dedicată lui Eminescu la Sighet, din rațiuni politico-ideologice?

„La steaua care-a răsărit / E-o cale-atât de lungă, / Că mii de ani i-au trebuit / Luminii să ne-ajungă.”. Mii de kilometri ne-au trebuit și nouă celor interesați de Conferința tema: ”Mihai Eminescu – Martir al spiritualității”, organizată miercuri, 26 ianuarie 2022, să ajungem în municipiul Sighetu Marmației.

Anunțul inițial care adresa invitația către iubitorii lui Eminescu și ai operei lui Eminescu pentru a veni la Sighet și a participa la acest eveniment cultural, suna cam așa:

Miercuri, 26 ianuarie 2022, de la orele 16:00, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei, cu sprijinul doamnei Ana Blandiana, va avea loc conferința cu tema: Mihai Eminescu – Martir al spiritualității, inițiată de dr. Vasile Bodnar și Laurian Stănchescu, poet, istoric literar, jurnalist.

Conferința se dorește a fi un proces public în Maramureș și lansări de carte, privind viața și moartea lui Mihai Eminescu. Deschidem juridic și un Dosar de moarte suspectă pe numele Poetului. Am inițiat demersul și la Procuratura Generală a României. Scriitori, jurnaliști, medici, avocați, preoți, profesori, iubitori de Eminescu și-au anunțat participarea. Vom prezenta documentele vremii începând din anul 1869-1870 de când Poetului i s-a deschis Dosar Polițienesc de Urmărire, de parcă Voievodul Culturii și Limbii Române era tâlharul secolului la 20 ani. Vom evoca patriotismul Poetului și asumarea sacrificiului de Țară. (Laurian Stănchescu)

Evenimentul se anunța a fi unul extrem de interesant, mai ales prin prisma faptului că ar fi avut loc un „proces public”, privind viața și moartea lui Mihai Eminescu:

„Omagiere – Mihai Eminescu – Martir al spiritualității!Miercuri – 26 Ianuarie – ora 16,00!Memorialul Durerii – Sighet!

Grație doamnei Ana Blandiana – Preşedintele fondator al Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei!

Proces public în Maramureș și lansări de carte … privind viața și moartea lui Mihai Eminescu!…. Deschidem juridic și un Dosar de moarte suspectă pe numele Poetului! Am inițiat demersul și la Procuratura Generală a României! Scriitori, jurnaliști, medici, avocați, preoți, profesori, iubitori de Eminescu… și-au anunțat participarea! Vom prezenta documentele vremii… începând din anul 1869-1870…. de când Poetului i s-a deschis Dosar Polițienesc de Urmărire! De parcă Voievodul Culturii și Limbii Române… era tâlharul secolului la 20 ani! Vom evoca patriotismul Poetului și asumarea sacrificiului de Țară!

Inițiatori: Vasile Bodnar – medic savant!

Laurian Stănchescu – poet, istoric literar, jurnalist”, scria poetul și jurnalistul Laurian Stănchescu pe contul său de facebook

Evenimentul respectiv ar fi trebuit să aibă loc la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei. El nu a mai avut loc, pretextul oficial fiind cel al pandemiei, conferința fiind „amânată din motive pandemice”, așa cum a relatat Sighet TV. Neoficial, pe surse, nouă ne-au ajuns la urechi cu totul și cu totul alte motive pentru interzicerea lui Mihai Eminescu la Sighet.

E adevărat că Ana Blandiana e tartorul care a anulat conferința dedicată lui Eminescu la Sighet, din rațiuni politico-ideologice? Noi avem surse care spun că adevăratul motiv pentru care acest eveniment cultural dedicat lui Eminescu nu a mai avut loc, este ordinul Anei Blandiana, ofuscată din motive politico-ideologice de venirea la eveniment a unei senatoare, și nicidecum din „motive pandemice”. Lămuriri asupra acestui incident poate aduce doar Ana Blandiana. Este așa cum ne zic românii din Sighet, ori ba?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

16 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago