FAO Moldova sprijină agricultorii în sporirea capacităților de promovare online a produselor locale

FAO Moldova încurajează micii producători agricoli să adopte instrumente și tehnologii digitale

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) susține producătorii agricoli mici și mijlocii din Republica Moldova în adoptarea instrumentelor și tehnologiilor digitale de sporire a vânzărilor, inclusiv prin oferirea instruirilor practice. Astfel, în cadrul primei serii de ateliere media desfășurate cu susținerea  FAO Moldova, în jur de 40 de producători locali, dintre care 29 femei și 9 bărbați, au învățat cum să creeze fotografii de produs atractive și cum să-și promoveze eficient produsele în mediul online. Jumătate din numărul celor care au participat la ateliere au fost persoane migrante, revenite sau au afacerea finanțată parțial, sau integral, din remitențe.

În total, au fost organizate patru asemenea evenimente, desfășurate în perioada 4 – 22 decembrie 2021, la sediul Chișinău Academy of Media Arts. Necesitatea unei astfel de activități educative a rezultat din studiul de fezabilitate privind dezvoltarea unei platforme unice de vânzări online a produselor agricole, care a accentuat importanța dezvoltării abilităților de prezentare și promovare a produselor în mediul online. În cadrul atelierelor media, participanții și-au îmbunătățit cunoștințele și abilitățile în realizarea fotografiei de produs pentru diverse produse: fructe, legume, pomușoare; produse cerealiere și panificație; apicole și floricultură; produse agricole ambalate și procesate, inclusiv patiserie.

[one_half]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


[/one_half]

Participanții atelierelor media au fost îndemnați să aducă mostre de produse pe care le propun spre comercializare și, fiind ghidați de experți, au organizat ședințe foto de produs personalizate. Totodată, au beneficiat de consultanță în scrierea anunțurilor de promovare și copywriting pentru rețelele de socializare. Vizionați mai multe detalii despre cum a avut loc seria de ateliere media în acest VIDEO.

Atelierele au fost moderate de Valentin Jukov, fotograf cu peste 10 ani de experiență în fotografia de produs. Potrivit moderatorului, instruirile au oferit fiecărui participant abilitățile de bază în utilizarea camerei foto de la telefonul mobil și crearea fotografiilor care vând. Mai jos, pot fi vizualizate fotografii realizate de producători înainte și după participarea la atelierele media.

„Este important ca fermierii să acorde fotografiilor de produs la fel de multă semnificație și valoare pe care o depun în procesul de producere, motiv pentru care cred că fiecare producător ar trebui să cunoască cel puțin elementele de bază ale marketingului și ale pieței. Fotografia realizată cu telefonul mobil oferă tuturor posibilitatea de a participa la procesul de promovare și de a face fotografii de vânzare în orice secundă, iată de ce încurajez producătorii să fie activi pe rețelele de socializare. Consider că fiecare tânăr antreprenor din ziua de astăzi ar trebui să-și prezinte marfa pe „rafturile” magazinelor online”,a subliniat fotograful.

Valentin Jukov

„Cred că unul din cele mai importante lucruri învățate la instruire este cum să ne prezentăm corect în poze produsele noastre pentru a face potențialul cumpărător să se intereseze de el. Sunt cunoștințe pe care eu nu le-am știut până acum și sunt foarte binevenite”, a menționat participanta atelierului media, Ina Căpățînă.

Ina Căpățînă.

„Prin intermediul acestui proiect am ținut să susținem agricultorii mici și mijlocii, în speță cei care au decis să revină în țară și să fie interesați de afacerile în agricultură. Le-am atras atenția prin activitatea formativă – fotografia de produs în agricultură și am stimulat interesul lor  față de oportunitățile oferite de instrumentele digitale. Contăm pe deschiderea lor față de tehnologiile noi și pe utilizarea acelor informații și abilități câștigate în cadrul atelierelor de instruire. Pe de altă parte, noi vom continua să dezvoltăm capacitățile locuitorilor din zonele rurale, cu precădere a migranților reveniți, în asimilarea cunoștințelor de promovare online a produselor agro-alimentare”, a declarat reprezentantul adjunct al FAO în Moldova, Tudor Robu.

Tudor Robu

Menționăm că seria de ateliere media a fost organizată în cadrul proiectului FAO „Fondul multidisciplinar pentru promovarea ocupării forței de muncă decente și a integrării socio-economice a migranților reveniți în zonele rurale în contextul COVID-19”. Proiectul are drept scop facilitarea accesului micilor agricultori la piețe, prin intermediul platformelor online.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info