RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Macedonia de Nord: Președintele a dus-o de mână până la școală pe o fetiță cu sindrom Down marginalizată de colegi

O fetiță de 11 ani cu sindrom Down din Macedonia de Nord a mers luni la școală însoțită de președintele țării, după ce părinții colegilor au refuzat să-și mai lase copiii în clasă cu ea. Președintele Stevo Pendarovski a dus-o pe micuța Embla de mână la școală.

apiland.ro

Embla merge la școala din localitatea Gostivar, la 70 km vest de capitala Skopje. La reîntoarcerea la școală pentru semestrul al doilea, după vacanță, Embla s-a trezit singură în clasă, după ce părinții colegilor au venit și și-au luat copiii acasă. Părinții informaseră școala că fetița ar fi agresivă și nu vor să mai învețe în clasă cu copiii lor.

Președintele țării a vizitat casa fetiței și a mers cu ea de mână la școală, afirmând:

„Copiii cu dezvoltare atipică nu trebuie doar să se bucure de drepturile lor, ci și să se simtă egali și bineveniți în lumea care le aparține în mod natural, băncile și curtea școlii. Este obligația noastră, ca stat, dar și ca indivizi, iar elementul-cheie în această misiune comună este empatia. Ea va ajuta copiii precum Embla, dar ne va ajuta și pe noi să învățăm de la ei cum să ne bucurăm cu adevărat, să împărtășim și să fim solidari.” (…) – integral pe stiripentruviata.ro (sursă foto).Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]