Macedonia de Nord: Președintele a dus-o de mână până la școală pe o fetiță cu sindrom Down marginalizată de colegi

O fetiță de 11 ani cu sindrom Down din Macedonia de Nord a mers luni la școală însoțită de președintele țării, după ce părinții colegilor au refuzat să-și mai lase copiii în clasă cu ea. Președintele Stevo Pendarovski a dus-o pe micuța Embla de mână la școală.

Embla merge la școala din localitatea Gostivar, la 70 km vest de capitala Skopje. La reîntoarcerea la școală pentru semestrul al doilea, după vacanță, Embla s-a trezit singură în clasă, după ce părinții colegilor au venit și și-au luat copiii acasă. Părinții informaseră școala că fetița ar fi agresivă și nu vor să mai învețe în clasă cu copiii lor.

Președintele țării a vizitat casa fetiței și a mers cu ea de mână la școală, afirmând:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

„Copiii cu dezvoltare atipică nu trebuie doar să se bucure de drepturile lor, ci și să se simtă egali și bineveniți în lumea care le aparține în mod natural, băncile și curtea școlii. Este obligația noastră, ca stat, dar și ca indivizi, iar elementul-cheie în această misiune comună este empatia. Ea va ajuta copiii precum Embla, dar ne va ajuta și pe noi să învățăm de la ei cum să ne bucurăm cu adevărat, să împărtășim și să fim solidari.” (…) – integral pe stiripentruviata.ro (sursă foto).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

VIDEO | Cedry2k, o nouă melodie manifest numită “Fapte”: „N-o să afli decât ce e în interesul redacției/ Prin care vor să prevină revolte/ Serviciile o să culeagă recolte”

mar feb. 15 , 2022
Artistul Cedry2k și-a lansat, pe 14 februarie, noua melodie. Intitulat „Fapte”, cântecul este un manifest pentru o viață asumată, cu demnitate. Ca de-obicei, rapper-ul bucureștean nu iartă nici moravurile societății în care trăim. În versurile melodiei „Fapte”, Marius Stelian Crăciun taxează felul în care unele organizații mass-media relatează sau se […]

Poate vă place și:

libris.ro