Reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Maramureș și Satu Mare acordă sprijin refugiaților ucrainieni

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe din judeţele Maramureş şi Satu Mare continuă să acorde sprijin refugiaţilor, constând în alimente şi cazare, şi, totodată, asigură transportul celor care intenţionează să părăsească România spre altă destinaţie, a informat, miercuri, preotul Adrian Dobreanu, responsabil Comunicaţii Media din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, echipa de voluntari şi preoţi care se află în Vămile Sighetu Marmaţiei, Halmeu şi Petea oferă imediat sprijin femeilor, copiilor şi bătrânilor în funcţie de necesităţile fiecărei persoane.

În cursul zilei de marţi până seara târziu, parohia din comuna Bârsana a cazat 56 de persoane (femei cu copii) şi a asigurat transportul spre Italia pentru 16 ucraineni. De asemenea, 40 de studenţi au fost transportaţi spre Bucureşti cu trenul, costul biletelor fiind suportat de Parohia Bârsana şi Parohia Breb.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

La Onceşti, prim implicarea părintelui paroh Ioan Tomoiagă, au fost cazate 45 persoane la două pensiuni: 30 studenţi la medicină în Ucraina, originari din Maroc, şi 7 mame cu copii la alta pensiune, fiind asigurat şi transportul a 8 studenţi spre Bucureşti.

Mănăstirea Petrova a cazat 21 de persoane; Parohia Sighet – Câmpu Negru a cazat 16 persoane; parohiile ortodoxe Mara, Vadul Izei – Şugău şi Strâmtura – Valea Satului au pus la dispoziţie pentru 100 de copii pampers, produse de igienă sanitară, lapte praf şi alte lucruri necesare.

Parohia Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din Sighetu Marmaţiei a oferit 200 de sandwich-uri pentru refugiaţi iar Parohia Ortodoxă Bârsana a oferit 650 de sandwich-uri, apă şi fructe.

De asemenea, părinţii Vasile Dunca şi Cosmin Petrovai, slujitori la Parohia Ortodoxă “Sfântul Iosif Mărturisitorul” Sighet VII, au realizat o muncă de voluntariat împărţind mâncare şi alimente pentru persoanele refugiate. Mai multe pe Agerpres.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

The EEF representatives of EEF Oltenia from Liceul de Arte Târgu Jiu: Lidia Orvas, Raul Raut, Calin Cretu

mie mart. 2 , 2022
”It was my first experience in an Erasmus project and I don’t regret at all that I decided to go on such a project. I met brilliant people from whom I had something to learn, I learned to express myself in another language and to I have the courage to […]

Poate vă place și:

libris.ro