După dictatura sanitară, urmează cea militară! | Se modifică legile apărării naționale din cauza conflictului din Ucraina: apare rezerva generală formată din bărbații între 35-63 de ani. Românii din Europa au 5 zile să se prezinte la arme dacă sunt chemați!

După cum anunțam marți, 7 martie, în spațiul public a fost anunțată apariția unei legi care să instaureze „starea de criză”, informează R3Media. Cu alte cuvinte, după dictatura sanitară, urmează cea militară, adică serviciul militar nu mai este voluntar, ci obligatoriu sau mai pe limbajul popular, “vrei nu vrei, bea Grigore aghiazmă!”

Între timp, a apărut proiectul de lege, emis de Guvernul României. Proiectul de act normativ se numește „Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul securității și apărării naționale”.

Conform expunerii de motive, proiectul de lege urmărește „aplicarea temporară a unor măsuri în ansamblul celor luate pentru gestionarea corespunzătoare a crizei determinate de situația de la granița estică a României și la flancul estic al NATO”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Mai bine zis, este vorba despre „contracararea, gestionarea riscurilor și a amenințărilor în situațiile de criză care se dezvoltă și au un impact major în domeniul apărării, sunt necesare măsuri cu caracter gradual și temporar. În acest context, efectele unei crize care se manifestă la nivel național sau în plan internațional pot avea o anumită intensitate și întindere, încât pot solicita generarea, la nivelul autorităților publice centrale și locale, a unor măsuri de adaptate pentru prevenirea, descurajarea și asigurarea reacției prompte și adaptate la riscuri și amenințări, pe durate limitate în raport cu evoluția situație de criză, însă fără a fi necesară instituirea sau declararea unei stări excepționale, potrivit legislației în materie”.

Cu alte cuvinte, prin acest proiect de lege, statul român se pregătește în caz de riscuri și amenințări venite ca urmare a războiului din Ucraina.

Printre cele mai importante modificări se numără transferul de autoritate de către MAPN „la nivel operațional și/sau tactic” al forțelor sale participante într-o anumită misiune sau operație „comandantului/comandamentului care conduce misiunea sau operația respectivă”.

De asemenea, legea menționează posibilitatea acțiunii trupelor române „în afara teritoriului statului român”, în care pot avea în subordine „unități ori subunități ale forțelor armate străine, în condițiile prevăzute în transferul de autoritate efectuat între forțele armate străine și comandantul/comandamentul forțelor armate străine”.

Se modifică și legea 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, apărând și sintagma „militar voluntar în termen”.

În legea respectivă se introduce un nou alineat, la articolul 7, care schimbă definiția cetățenilor cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare, astfel: „sunt considerați cetățenii care îndeplinesc serviciul militar activ sau serviciul militar în rezervă, cetățenii încorporabili, recruții, precum și cetățenii români bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani”. Mai multe despre lege: aici

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Cine ne sunt “dușmanii poporului”? Guvernul României, CNA, DSU-ul lui Arafat și mai multe ONG-uri progresiste pregătesc o aplicație „anti dezinformare”! „Valorile ortodoxe”, „tradițiile”, “spiritualitate” – considerați markeri ai dezinformării rusești!

vin mart. 11 , 2022
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a creat un grup de lucru, la care s-au alăturat Guvernul României, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și mai multe ONG-uri, pentru a pregăti o platformă digitală care va scana presa online, dar și blogurile sau rețelele sociale pentru a găsi „fake news” și […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)