RSS
TwitterFacebookPinterest

După dictatura sanitară, urmează cea militară! | Se modifică legile apărării naționale din cauza conflictului din Ucraina: apare rezerva generală formată din bărbații între 35-63 de ani. Românii din Europa au 5 zile să se prezinte la arme dacă sunt chemați!

După cum anunțam marți, 7 martie, în spațiul public a fost anunțată apariția unei legi care să instaureze „starea de criză”, informează R3Media. Cu alte cuvinte, după dictatura sanitară, urmează cea militară, adică serviciul militar nu mai este voluntar, ci obligatoriu sau mai pe limbajul popular, “vrei nu vrei, bea Grigore aghiazmă!”

Între timp, a apărut proiectul de lege, emis de Guvernul României. Proiectul de act normativ se numește „Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul securității și apărării naționale”.

Conform expunerii de motive, proiectul de lege urmărește „aplicarea temporară a unor măsuri în ansamblul celor luate pentru gestionarea corespunzătoare a crizei determinate de situația de la granița estică a României și la flancul estic al NATO”.

Mai bine zis, este vorba despre „contracararea, gestionarea riscurilor și a amenințărilor în situațiile de criză care se dezvoltă și au un impact major în domeniul apărării, sunt necesare măsuri cu caracter gradual și temporar. În acest context, efectele unei crize care se manifestă la nivel național sau în plan internațional pot avea o anumită intensitate și întindere, încât pot solicita generarea, la nivelul autorităților publice centrale și locale, a unor măsuri de adaptate pentru prevenirea, descurajarea și asigurarea reacției prompte și adaptate la riscuri și amenințări, pe durate limitate în raport cu evoluția situație de criză, însă fără a fi necesară instituirea sau declararea unei stări excepționale, potrivit legislației în materie”.

Cu alte cuvinte, prin acest proiect de lege, statul român se pregătește în caz de riscuri și amenințări venite ca urmare a războiului din Ucraina.

Printre cele mai importante modificări se numără transferul de autoritate de către MAPN „la nivel operațional și/sau tactic” al forțelor sale participante într-o anumită misiune sau operație „comandantului/comandamentului care conduce misiunea sau operația respectivă”.

De asemenea, legea menționează posibilitatea acțiunii trupelor române „în afara teritoriului statului român”, în care pot avea în subordine „unități ori subunități ale forțelor armate străine, în condițiile prevăzute în transferul de autoritate efectuat între forțele armate străine și comandantul/comandamentul forțelor armate străine”.

apiland.ro

Se modifică și legea 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, apărând și sintagma „militar voluntar în termen”.

În legea respectivă se introduce un nou alineat, la articolul 7, care schimbă definiția cetățenilor cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare, astfel: „sunt considerați cetățenii care îndeplinesc serviciul militar activ sau serviciul militar în rezervă, cetățenii încorporabili, recruții, precum și cetățenii români bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani”. Mai multe despre lege: aiciContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]