RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Cine ne sunt “dușmanii poporului”? Guvernul României, CNA, DSU-ul lui Arafat și mai multe ONG-uri progresiste pregătesc o aplicație „anti dezinformare”! „Valorile ortodoxe”, „tradițiile”, “spiritualitate” – considerați markeri ai dezinformării rusești!

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a creat un grup de lucru, la care s-au alăturat Guvernul României, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și mai multe ONG-uri, pentru a pregăti o platformă digitală care va scana presa online, dar și blogurile sau rețelele sociale pentru a găsi „fake news” și „dezinformări” în contextul conflictului din Ucraina, informează Profit.ro în exclusivitate.

De remarcat este că ONG-urile implicate sunt toate din zona progresistă. Unul este ActiveWatch, fostul ONG al lui Mircea Toma. Acesta este membru CNA, deci practic ar colabora cu propria organizație, pentru a „identifica” răufăcătorii. Mircea Toma a fost propus în CNA de către USR PLUS, trasmite R3Media.

Un alt ONG este „Global Focus Center”, a cărui transparență instituțională este zero. În schimb, în 2016, Rufin Zamfir „director de programe”, în cadrul ONG-ului, acorda un interviu Ioanei Ene Dogioiu, în care afirma, printre altele că Rusia folosește ortodoxia pentru a îndepărta România față de Washington și Bruxelles. Acesta mai spunea că Rusia „stimulează” mesajul naționalist din România.

libris.ro

Potrivit propunerilor de până acum, prima dintre combinațiile de cuvinte care vor aprinde becuri roșii de posibilă dezinformare și propaganda rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în același text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau președintele Iohannis cu un context de “corupție” ori “incompetență”, având ca marker de dezinformare expresii precum “mizerie” sau “furtișag”. Pentru presa de investigație, spre exemplu, orice articol care ar semnala acte de corupție, incompetență sau alte deficiențe în Executiv l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse în algoritmii platformei. La fel, orice postare similară pe bloguri sau pe rețele sociale. Mai multe pe R3Media.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info