libris.ro

27 Martie 2022: Pomenirea marilor făptuitori ai Unirii Basarabiei cu România din 1918

Duminică, 27 Martie 2022, patrioții ieșeni sunt așteptați în număr cât mai mare la la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din sat Bârnova pentru a participa la la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Pomenire a făptuitorilor Unirii Basarabiei cu România din anul 1918. Slujba va avea loc la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din sat Bârnova și va fi oficiată de IPS Teofan Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și PS Antonie Episcop de Bălți.

Redăm integral comunicatul primarului comunei Bârnova, domnul Mihai Bălan:

„Dragii mei bârnoveni și români de pretutindeni,

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Vă invit cu mare bucurie să participăm împreună, Duminică – 27 Martie, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Pomenire a făptuitorilor Unirii Basarabiei cu România din anul 1918. Slujba va avea loc la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din sat Bârnova și va fi oficiată de IPS Teofan Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și PS Antonie Episcop de Bălți.

𝟐𝟕 𝑴𝒂𝒓𝒕𝒊𝒆 𝟏𝟗𝟏𝟖 – Această dată cu însemnătate istorică extraordinară pentru toți românii este incrustată cu litere de aur în Cartea de Istorie a Neamului nostru strămoșesc.

Vom avea deosebita onoare de a primi în sânul comunității noastre înalți demnitari, personalități de stat de pe ambele maluri ale Prutului, înalte fețe bisericești, militari, istorici, oameni de cultură și alți oaspeți dragi înfrățiți prin sânge și același gând de Reunire a României noastre iubite. Vom evoca împreună personalitatea marcantă a celui care a fost Președintele Sfatului Țării din Basarabia acum 104 ani, ION INCULEȚ, simbolul mărețului act patriotic de întregire a neamului românesc, erou național deopotrivă al României și al Basarabiei.

Dragi români, vă îndemn să fiți liberi în gândire și luminați în inimi ! Să prețuim dragostea frățească și să păstrăm mereu vie în sufletele noastre dorința de Reunire cu Basarabia, pentru că am fost, suntem și vom fi frați pe vecie . Așa să ne ajute Dumnezeu!

𝑪𝒖 𝒑𝒓𝒆𝒕̦𝒖𝒊𝒓𝒆,𝑴𝒊𝒉𝒂𝒊 𝑩𝑨𝑳𝑨𝑵 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒂𝒓𝒖𝒍 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒆𝒊 𝑩𝑨𝑹𝑵𝑶𝑽𝑨”, scrie pe facebook primarul comunei Bârnova, județul Iași, Mihai Balan

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info