RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Singura rafinărie de alumină din România, fabrica Alum Tulcea, OPREȘTE producţia din cauza prețurilor la gaze și energie. Sute de angajați pleacă acasă!

Fabrica Alum Tulcea, singura rafinărie de alumină din România, își sistează producția, „din cauza creşterilor permanente şi nejustificate a costurilor la gaze şi energie, la care societatea nu mai poate face faţă”, anunță Tulcea noastră.

În urma acestei decizii, începînd cu data de 1 august 2022, sute de angajați își vor pierde locul de muncă. Concret, din cei 710 angajați, 451 de angajați vor fi disponibilizați.

Cei 259 de oameni care vor rămâne la muncă sunt cei de la întreţinere, cercetare şi dezvoltare, pentru că uzina va mai păstra deschise câteva secţii care au în lucru alte tipuri de produse decât alumina calcinată brută, notează sursa citată.

libris.ro

Potrivit site-ului oficial, Alum Tulcea este singura rafinărie de alumină din România, cu o capacitate de productie de 600.000 tpa. Cea mai mare parte a aluminei fabricate la Tulcea este utilizată de Alro, pentru producerea aluminiului. În 2009, Alum a fost repornit după un program de modernizare şi retehnologizare, început în februarie 2007, transmite Rost Online. Foto: dobrogeanews.roContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info