Ștefan Mihalache (CONNECT-R) i-a mulțumit lui Dumnezeu „pentru toată experiența asta pe care am trăit-o”! Au vrut să facă un interviu despre rasism și a ieșit despre creștinism

Artistul Ștefan Mihalache (Connect-R) a fost protagonistul unui interviu publicat de Dor.ro. Interviul face parte dintr-un proiect mai larg, „proiectul Roma S/Heroes, desfășurat de asociația Cu Alte Cuvinte și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, care folosește poveștile în educația pentru diversitate”, informează R3Media.

Evident, proiectul vorbește despre apartenența la o etnie, iar interviul s-a dorit pe acest subiect.

Dar socoteala din târg nu s-a potrivit cu cea de-acasă. Ștefan Mihalache a vorbit foarte mult despre credința sa creștin-ortodoxă, despre recunoștința pe care i-o poartă lui Dumnezeu pentru tot ce-a trăit, inclusiv pentru suferința prin care a trecut.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Acesta a povestit suferința prin care a trecut când era copil, atunci când părinții erau nevoiți să-l ducă la creșă șase zile pe săptămână, pentru a putea munci.

„Mama lucra ca femeie de serviciu la Institutul de Mase Plastice Pipera. Dar, în afară de asta, mai avea oricum două joburi. Spăla scări de bloc și mai lucra la o cucoană. Am aflat ulterior că acea cucoană era mama artistului Geambașu. Eu cumva mai toată copilăria mea am purtat hainele lui, ale lui Geambașu’, un copil de boier, să zic așa.

Iar tata era tinichigiu constructor. Lucrau foarte mult amândoi. Țin minte că tata și acum îmi spune: „Băi, maică-ta m-a lăsat pe mine să fac ce e mai greu. Adică eu te duceam acolo, ea doar te lua”. Și când mă duceau acolo era jale, pentru că plângeam și na, știam că urmează să stau acolo șase zile. Nu-i mai vedeam timp de șase zile și tata îmi povestea că pentru a uita, pe drumul de la tramvai și până la creșă, mă ținea pe gâtul lui, că îmi plăcea mie să stau acolo, și de multe ori făceam pipi pe gâtul lui și era iarnă și îngheța pe spate. Și se confunda lichidul de la pipi cu lacrimile lui, că îl durea inima să mă lase acolo, dar nu avea ce să facă”, a spus Ștefan Mihalache. La fel de interesant este îndemnul său pentru ora de religie realizazat pentru TRINITAS TV:

Mai mult, Ștefan Mihalache a vorbit cu seninătate despre faptul că este țigan, ceea ce i-a pus în încurcătură pe organizatori: aceștia au cenzurat parțial cuvântul care apare în tot interviul. Astfel, pe Dor.ro găsești cuvântul „ț*gan”, nu „țigan”.

Iată câteva dintre afirmațiile lui Connect-R în interviu:

„Eu am mai spus-o, nu este lumea celor care pot, asta este lumea celor care vor.

Cred că ambiția este mult peste talent. Cred că așa lucrează și Dumnezeu, dacă ceri răbdare, nu îți dă o poțiune magică, gen un talent în care tu să ai răbdare. Îți va da, nu știu, lucruri care se rezolvă în timp și atunci așa câștigi răbdarea. De asta cred că ambiția, dorința e chiar mai mare decât putința și cred foarte tare în manifestarea asta a gândului, să crezi foarte tare, ca și Hristos.

Hristos niciodată n-a zis: „Eu te-am vindecat”. Zicea „Credința ta te-a vindecat” sau întreba înainte: „Crezi tu că pot să te vindec?” Dacă tu nu crezi, nu se întâmplă nimic, fix nimic. Într-adevăr, să zicem poate maeștrii fotbalului sunt englezii, fotbalul s-a născut în Anglia, dar l-au desăvârșit brazilienii pentru că și-au dorit, bine, și că sunt talentați, normal. Unde nu e nimic, nici Dumnezeu nu cere, dar unde e, aia ține de tine, adică ambiția, că asta m-ai întrebat, trece peste talent”. Mai multe pe R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

O nouă campanie a Grupului Civic Gorj: „Stop închiderii energiei pe cărbune!”

Dum iul. 17 , 2022
Grupul Civic Gorj inițiază o noua campanie, de această dată pe tema energiei bazată pe cărbune și propune o nouă țintă, anul 2040, pentru decarbonizare, așa cum se întâmplă în țări precum Germania. „În urma discuțiilor cu membrii Grupului Civic Gorj am decis demararea campaniei de sprijin pentru Gorj „Stop închiderii […]
O nouă campanie a Grupului Civic Gorj: „Stop închiderii energiei pe cărbune!”

Poate vă place și:

libris.ro