Cehia | 54 de parlamentari, susținuți de președintele Miloș Zeman, vor introducerea în Constituție a unui articol care definește căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie

54 de parlamentari au introdus un proiect de lege, care, dacă ar fi adoptat, ar modifica articolul 32 al Constituției Cehiei, astfel încât căsătoria să fie definită drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, scrie CNE News.

Astfel, articolul 32 s-ar transforma din „Creșterea copiilor și familia sunt sub protecția legii” în „Creșterea copiilor, familia și mariajul văzut ca uniunea dintre un bărbat și o femeie sunt sub protecția legii”.

„Ancorarea căsătoriei ca, drept principiu, uniunea permanentă a unui bărbat și a unei femei, în jurul căreia se formează o familie și care este mediul social primar în care se nasc și se cresc copiii, este ferm stabilită în cercul nostru de civilizație prezent de câteva mii de ani”, se arată în expunerea de motive a propunerii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Camera Deputaților a primit joi textul integral al amendamentului. A fost semnat de un total de 54 de deputați din mai multe partide. Cu toate acestea, ei nu au o majoritate pentru a face o schimbare constituțională. Pentru asta, este nevoie de o majoritate de trei cincimi, 120 de parlamentari.

Președintele Miloș Zeman și-a anunțat deja sprijinul pentru noua propunere.  Zeman a declarat că „Dacă există o propunere de modificare a Constituției în care căsătoria este definită ca relația dintre un bărbat și o femeie, o voi susține fără îndoială”. (…) – integral pe R3media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Opriţi-l pe gropar!

joi aug. 4 , 2022
La data de 18 iulie 2022, Ministerul Educaţiei a emis, sub semnătura ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu, un document numit Declaraţie de presă. De ce schimbăm legea educaţiei. Documentul conţine 10 argumente care încep cu ,,Schimbăm pentru că…” și este conceput după aceeași reţetă ca și clipurile care ne lămureau că […]
Aproape 13.000 de semnături pentru DEMITEREA lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor de legi ale educației

Poate vă place și:

libris.ro