Ziua Armistițiului a fost comemorată astăzi la Târgu Jiu, în Cimitirul Internațional al Eroilor, începând cu ora 11.00. Evenimentul este dedicat împlinirii a 104 ani de la semnarea armistițiului care a pus capăt Primului Război Mondial.
Profesorul Andrei Popete Pătrașcu a oferit câteva precizări cu privire la Ziua Armistiţiului comemorată în fiecare an la 11 noiembrie pentru a marca pacea semnată între Antanta şi Puterile Centrale la Compiègne, Franţa, eveniment ce a marcat încetarea ostilităţilor pe Frontul de Vest al Primului Război Mondial şi a intrat în vigoare începând cu ora 11.00 – cea de-a unsprezecea oră a celei de-a unsprezecea zile din a unsprezecea lună a anului 1918. Iniţial, acest armistiţiu a încetat după o perioadă de 36 de zile. Tratatul privind încetarea definitivă a ostilităţilor a fost semnat, în mod formal, la Versailles în 1919.
La evenimentul de comemorare a Zilei Armistițiului desfășurat la Cimitirul Internațional al Eroilor din Târgu Jiu au fost prezenți reprezentanți ai mai multor ONG-uri, printre care amintim: Asociația culturală Tătărescu, ANCMRR Gorj „General Ioan Culcer”, ANCE „Regina Maria” Filiala Gorj, Asociația cultural-istorică Pleniceanu, Euro Education Federation și elevii clasei a VII a de la Liceul de Arte “C-tin Brăiloiu”.
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Craiova, 11 noiembrie 2022 – Special Olympics România organizează activități sportive unificate cu ocazia ,,Zilelor Școlii Gimnaziale Speciale Sf. Mina”, în cadrul proiectului Școala Generației Unificate. La Sala Sporturilor ,,Ion Constantinescu” din Craiova, sunt așteptați să participe peste 150 de elevi cu și fără dizabilități intelectuale. Elevii prezenți la eveniment vor […]