libris.ro

Activitate sportivă unificată cu peste 150 de elevi ai Școlii Generației Unificate, la unități de învățământ din Craiova

Activitate sportivă unificată cu peste 150 de elevi ai Școlii Generației Unificate, la unități de învățământ din Craiova

Craiova, 11 noiembrie 2022 –  Special Olympics România organizează activități sportive unificate cu ocazia ,,Zilelor Școlii Gimnaziale Speciale Sf. Mina”, în cadrul proiectului Școala Generației Unificate. La Sala Sporturilor ,,Ion Constantinescu” din Craiova, sunt așteptați să participe peste 150 de elevi cu și fără dizabilități intelectuale.

Elevii prezenți la eveniment vor face în paralel gimnastică traseu aplicativ și vor juca baschet unificat. Participanții provin de la Școlile Colegiul Național ,,Frații Buzești”, Colegiul Ștefan Odobleja, Liceul Tehnologic ,,Constantin Brancuși”, Școala Gimnazială ,,Traian”, Școala Gimnazială Specială ,,Sf. Mina”, Colegiul Național Pedagogic ,,Ştefan Velovan”, Liceul Teoretic ,,Ștefan Anghel” Băilești, Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora. La eveniment sunt invitate și echipe de baschet unificat din județele Gorj (Târgu Jiu – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu), Vâlcea (Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni) și Mehedinți.

Activitatea sportivă va fi asigurată cu voluntari elevi de la Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


,,Copiii sunt ca fluturii care zboară în vazduh. Unii se înalță mai sus ca alții, însă fiecare zboară cât de bine poate. Fiecare este diferit. Fiecare este special. Fiecare este frumos” a spus prof. Constantinescu Maria Cristina, director Școala Gimnazială Specială ,,Sf. Mina”, Craiova referindu-se la întâlnirea tinerilor cu și fără dizabilități din cadrul evenimentului din 11 noiembrie de la Craiova.

Proiectul Școala Generației Unificate ajunge din această toamnă (septembrie 2022) în județele – Buzău, Dolj, Gorj și Mehedinți după activități educaționale și sportive care au avut loc în alte 14 județe, începând din iulie 2020.

Fundația Special Olympics din România a primit, în iulie 2020, o finanțare din partea Excelenței Sale Șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Președinte al U.A.E., Conducător al Abu Dhabi și Comandantul Suprem al Forțelor Armate al Emiratelor Arabe Unite prin Special Olympics Europe Eurasia. Proiectul Școala Generației Unificate se va implementa în 240 de școli de masă din 31 de județe până în Iunie 2024.

În țara noastră, programul vizează peste 5.200 de elevi (cu și fără dizabilități intelectuale) care vor fi implicați în activități educaționale și sportive unificate (fotbal, baschet, gimnastică și fitness), 1.200 de profesori din școli de masă care vor participa la sesiuni de formare și 558 de antrenori.

,,Suntem foarte fericiți că avem posibilitatea de a fi alături de prietenii noștri din Craiova pentru a face sport unificat și pentru a demonstra că sportul unește și dărâmă bariere.”, spune Viorel Mocanu, Director Sportiv Special Olympics România.


Despre Special Olympics România:

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații și fotografii despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul organizației, Facebook și Instagram.

Pentru detalii: Fundația Special Olympics România, Oana Grecea, Coordonator comunicare,

o.grecea@specialolympics.ro. Telefon: 0722.544.601, 021.318.59.66

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist