libris.ro

Mitică Popescu a plecat în veșnicie la 86 de ani. A fost închis la Periprava cu viitorul său socru, Părintele Bălănuță, și cu Părintele Justin | VIDEO 

Mitică Popescu a plecat în veșnicie la 86 de ani. A fost închis la Periprava cu viitorul său socru, Părintele Bălănuță, și cu Părintele Justin  | VIDEO 

Actorul Mitică Popescu a plecat în veșnicie. Mitică Popescu avea 86 de ani și a fost unul dintre cei mai iubiți actori de film și de teatru din România. Conform Știri pe Surse, actorul a avut „probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidități”. La jumătatea lunii decembrie, el a fost internat la Spitalul Floreasca, la Secția CardiologieEl a fost apoi internat la Spitalul Elias, informează Active News.

În 2009 a câștigat Premiului pentru întreaga activitate al UNITER. Amintim totodată, faptul că Mitică Popescu a fost căsătorit cu marea artistă Leopoldina Bălănuță, fiica preotului Nicolae Bălănuță, despre care amintim că a fost condamnat la o temniță grea, în lagărele de la Culmea și Periprava, alături de părintele Justin Pârvu și de ginerele său, Mitică Popescu.

Mitică Popescu a fost arestat și transformat peste noapte în deținut politic în ani ’50. Singura sa vină a fost aceea că nu și-a denunțat un prieten. El își amintea mereu  cu o oarecare amărăciune de acel moment:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


M-au băgat și pentru nedenunțarea și pentru încurajarea lor, că i-aș fi aprobat. Țin minte și-acum sentința: „tăinuire și instigare la acte preparatorii de trecerea frontierei”. Imaginați-vă, un student la actorie pus să-și joace rolul propriei vieți într-un teatru absurd, scris de alții. Din facultatea de artă teatrală, la tăiat de stuf!”

Lumina Cuvântului consemnează: „Nu de puține ori l-am întâlnit pe actorul Mitică Popescu în Biserica Sfântul Haralambie, parohia Oțetari din București, fiind prezent la Sfânta Liturghie și alte slujbe.”

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe marele nostru actor!

Redăm mai jos istorisirea fenomenalei sale întâlniri în lagărul de la Periprava cu viitorul său socru, preotul legionar Nicolae Bălănuță și cu Părintele Justin Pârvu, Duhovnicul Neamului:

Condamnat la 12 ani de temniță grea, Părintele Justin Pârvu avea să mai primească încă patru pentru că nu abjură de la credința ortodoxă. Este încarcerat la Roman, Suceava, Aiud, Gherla, minele de la Baia Sprie și Cavnic, apoi în lagărele de la Culmea și Periprava. Aici destinul îi adună la un loc, într-o poveste fascinantă, pe colegul său de idealuri, camarad de front și slujire a lui Hristos, preotul legionar Nicolae Bălănuță, tatăl actriței Leopoldina Bălănuță, împreună cu viitorul său ginere, actorul Mitică Popescu. Mai multe pe: Active News.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist