RSS
TwitterFacebookPinterest

Vasile Lupașc despre filmul Netflix cu Vlad Țepeș

Scriitorul Vasile Lupașc, unul dintre cercetătorii în amănunt a vieții lui Vlad Țepeș, a comentat serialul „Rise of Ottoman”, în care sezonul 2 este axat pe duelul lui Mahomed al II-lea cu domnitorul român, informează R3Media.

El a scris, pe o rețea de socializare, că serialul reprezintă „propagandă neo-otomană”. Vasile Lupașc consideră că turcii și-au urmărit interesul, promovându-și eroii, în timp ce românii nu fac același lucru.

„Comentând despre un film ce duhnește a naționalism turc si propagandă neo-otomană, un film care proslăvește un cuceritor, un distrugător de culturi și popoare, mulți ”pricepuți” în ale istoriei se declară mulțumiți că nu s-au folosit studiile”naționaliste” ale istoricilor români care au scris despre Vlad.

apiland.ro

Naționalismul , chiar atât de scârbos, este virtute la alții, iar o formă mult mai ușoară, la noi, este vină de neiertat! Cum vine asta?
Mahomed Cuceritorul (!) a fost mult mai rău în epoca decât este astăzi Putin. A atacat mai multe popoare, a distrus mai mult, a fost o amenințare mai mare pentru Europa. Dar Doamne ferește să spunem sau să acceptăm adevărul despre Vlad. Asta ar fi curat naționalism! Deci inacceptabil!”, a scris Lupașc. Mai multe pe: R3MediaContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]