Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a fost prezentă de Ziua Unirii Principatelor Române, la Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din București, oferindu-le celor prezenți o veritabilă lecție de istorie vie.
În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească.
Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a participat astăzi la sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române în uniforme militare din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, membrii asociației fiind prezenți la statuia domnitorului de la Patriarhie.
Cei prezenți la eveniment au putut admira ținutele militare ale Armatei Principatelor Române Unite, accesoriile și echipamentul militar, asistând la o veritabilă lecție de istorie vie despre importanța actului de la 24 ianuarie 1859 și domniei lui Alexandru Ioan Cuza.
Domnia acestuia a fost una de maximă însemnătate pentru destinul noului stat proaspăt apărut pe harta Europei. Reformele sale, făcute cu sprijinul generației de revoluționari pașoptiști, au înscris România pe drumul modernizării și occidentalizării. De aceea, pentru a înțelege felul în care ne-am constituit ca societate modernă, nu este niciodată de prisos să ne reîntoarcem la momentul Cuza.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Donează pentru Glasul.info! În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo. Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri All Authors Marius Turda […]