Românii cer egalitate în drepturi cu minoritarii! Niciun parlamentar nu a avut în acest an vreo inițiativă legislativă de corectare a discriminării

Joi, 26 ianuarie 2023, a avut loc ședința Guvernului României. S-au discutat și aprobat un proiect de lege, două Ordonanțe și 23 de hotărâri de guvern. 

A fost supusă aprobării și o analiză  privind PROIECTUL DE ORDONANȚĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii precum și 2 memorandumuri.

Agenda ședinței de joi a cuprins și 11 inițiative legislative din partea parlamentarilor, inițiative asupra cărora s-au emis puncte de vedere din partea primului ministru.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

NICI MĂCAR UNA dintre inițiativele legislative nu a cuprins un amendament sau o rectificare la Ordonanța de urgență 168 din decembrie 2022 ce DISCRIMINEAZĂ clar românii care sunt  urmași ai celor expulzați în 1940, persecutați pe criterii etnice în perioada 1940-1945. Pentru că urmașii minoritarilor persecutați primesc, prin legea 154 din 2021, indemnizații. De fapt, în acest an nu a fost consemnată la ședințele de guvern NICIO inițiativă legislativă privind abandonarea discriminării urmașilor românilor persecutați etnic în perioada 1940-1945. Pentru că de efectele  Legii 154/2021, doar urmașii românilor nu beneficiază.

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 a trimis multor deputați si senatori din toate partidele parlamentare informări și solicitări de corectare a discriminării la care sunt supuși urmașii românilor expulzați în 1940 dar se pare că politicienii nu sunt  interesați de acest subiect. Ei vor fi interesați doar în preajma campaniilor electorale dar nici noi nu vom uita că ne consideră doar masă de manevră atunci când au nevoie de voturi și vom reacționa ca urmași demni ai părinților și bunicilor noștri care au suportat cu demnitate suferințele ocupantului străin dar nu și-au abandonat credința și identitatea românească. Să nu veniți în campanii electorale în satele de români care sunt urmași ai celor expulzați în 1940…și nu sunt  puține. Sunteți plătiți și din banii noștri așa că aveți obligația de a respecta toți cetățenii acestei țări nu doar  minoritarii!

STOP DISCRIMINĂRII!

MESAJUL ASOCIAȚIEI ROMÂNILOR REFUGIAȚI ȘI EXPULZAȚI ÎN 1940, pentru parlamentari, politicieni și miniștri

Redacţia BULETIN DE CAREI

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Comemorarea eroului Baba Novac | Cluj-Napoca

vin ian. 27 , 2023
Asociația Comunitatea Identitară România vă invită la comemorarea eroului național Baba Novac. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, pe 5 Februarie, de la ora 18:00, la statuia ridicată în memoria acestuia (lângă Bastionul Croitorilor). Veniți alături de noi să aprindem torțe în memoria celui ce a fost căpitan în oastea lui Mihai […]

Poate vă place și:

libris.ro