libris.ro

Diana Iovanovici-Șoșoacă face Partidul S.O.S. România cunoscut la nivel internațional! Un nou amplu material în presa liberă din Polonia

Diana Iovanovici-Șoșoacă face Partidul S.O.S. România cunoscut la nivel internațional! Un nou amplu material în presa liberă din Polonia

Pentru a doua oară, ziarul Myśl Polska din Polonia îi dedică doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă un amplu material în ediția online a publicației, vorbind despre discriminarea gravă la care sunt supuși românii din Ucraina după legea minorităților naționale adoptată de către autoritățile ucrainene și totodată despre reacția publică a Președintelui Partidului S.O.S. România, Doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă.

„Legea privind minoritățile naționale adoptată de Ucraina a provocat un val de nemulțumire în România. Președintele Volodymyr Zelensky este criticat chiar și de cele mai mari posturi de televiziune, care anterior susțineau necondiționat Ucraina, ghidându-se de politica oficială a statului. Între timp, cazul anulării drepturilor minorităților etnice, inclusiv a comunității românești, din Ucraina i-a făcut pe mulți comentatori conștienți de realitate.

SOS România

Cele mai puternice critici au venit din partea senatoarei Diana Șoșoacă (vezi interviul pentru Myśla Polska), liderul partidului SOS România, care a afirmat că „oameni de naționalitate română au fost printre primii care au murit” .

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„În semn de recunoștință pentru modul în care i-am primit și primit pe refugiați, președintele Zelensky a decis că este posibil să interzică minorității noastre să folosească limba română și să persecute clerul ortodox. Având în vedere ajutorul pe care românii l-au oferit Ucrainei, este o mulțumire destul de originală din partea ucrainenilor”, a spus Șoșoacă.

Ea subliniază că are loc un fenomen ciudat; persecutarea clerului ortodox înseamnă de fapt ceva mai mult: este de fapt reprimare împotriva credinței ortodoxe.

„Problemele au început după 2014. Deși de fapt cetățenii români ai Ucrainei au avut mereu probleme. Nimeni nu o vede acum? Primii care au murit pe front au fost oameni de naționalitate română. Cum aș putea reacționa calm la asta?” întrebă senatorul.

Privilegii pentru ucraineni

Poziția partidului SOS România, condus de parlamentar, include și o reacție la legea ucraineană privind minoritățile naționale, care pune accent pe privarea de toate drepturile pentru românii care trăiesc „în teritoriile ocupate și controlate ilegal de Ucraina: pământurile Maramureșului istoric, Herța, Bugeac și Bucovina de Nord” . Diana Șoșoacă a criticat autoritățile române pentru lipsa de reacție și apărare a românilor supuși abuzurilor din partea Ucrainei, precum interzicerea folosirii limbii lor, încălcarea principiilor libertății de exprimare și religie, lichidarea școlilor și templelor românești și trimiterea români pe frontul războiului în curs.

„Adoptarea legii minorităților naționale de către Rada Supremă a Ucrainei fără consultare cu România este o manifestare a practicii de nesocotire a statului român de către partea ucraineană, care se bucură de sprijinul nelimitat, necondiționat al Bruxelles-ului și Washingtonului, dar și rezultate. din atitudinea servilă a trădătorilor care pretind că reprezintă statul român” – citim în declarația din decembrie a partidului.

În plus, senatorul a reamintit că românii au suportat costuri nemaiîntâlnite pentru a ajuta refugiații din Ucraina, inclusiv pe cei care au trecut granița cu mașini de lux cu valize pline de bani. Pentru copiii lor s-au organizat cursuri cu predare în ucraineană, se plătesc 800 de euro pe lună pentru copii, pensii. Între timp, sprijinul pentru copiii români este de 50 de euro pe lună, iar românii sunt foame, frig și sunt împinși din propria țară.

 „Chiar și examinările și tratamentele medicale sunt gratuite pentru ucraineni, în timp ce seniorii noștri, care ne-au construit țara și ne-au lăsat fără datorii, cerșesc medicamente și trebuie să aleagă între a cumpăra pâine și a cumpăra în fiecare zi medicamente”, alarmează Șoșoacă.„Controalele periodice de sănătate au devenit un lux pentru majoritatea românilor. Operațiunile nu au loc. Doar cei mai bogați sau cetățenii Ucrainei își pot permite”, susține el.

Concluzia sa este fără echivoc: 

„Ținând cont de disprețul Ucrainei și privind cu dispreț asupra României și a propriilor cetățeni de origine română care trăiesc în teritorii ocupate temporar, ceea ce se reflectă și în adoptarea legii minorităților naționale, solicităm suspendarea tuturor sprijin pentru tranzitul prin teritoriul nostru al ucrainenilor. Gata cu ajutorul statului ucrainean. În plus, ar trebui să cerem Ucrainei restituirea pământurilor noastre preluate în mod nejustificat de Ucraina: Maramureșul istoric, Herța, Bugeac și Bucovina de Nord .”, se arată în materialul publicat de către ziarul din Polonia

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info