REDUCŢIONISMUL ŞTIINŢIFIC, Dr. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell

  Când Comitetul nostru pentru Dietă, Nutriţie şi Cancer din cadrul Academiei Naţionale de Ştiinţă (NAS) hotăra în ce fel să concluzioneze cercetările privind alimentaţia şi cancerul, am decis să includem capitole despre nutrienţi în mod individual, şi grupe de nutrienţi. Aşa se făcea cercetarea, pe rând, câte un nutrient. De exemplu, capitolul despre vitamine includea informaţii despre legăturile dintre cancer şi vitaminele A, C, E şi unele vitamine din grupul B. Totuşi, în cuprinsul acestui raport noi am recomandat luarea acestor nutrienţi din alimente, nu din pilule sau suplimente. Noi am declarat în mod explicit că: „Aceste recomandări se aplică doar la alimente ca surse pentru nutrienţi – nu şi la suplimentele alimentare ce conţin doar anumite feluri de nutrienţi.”

Raportul a ajuns repede în lumea corporaţiilor care au întrezărit o ocazie bună de a face bani. Nu au luat în seamă mesajul nostru de avertizare care făcea distincţie între alimente şi pilule ca surse de nutrienţi, şi au început să facă publicitate pilulelor cu vitamine ca produse ce ar putea preveni cancerul, citând cu tupeu raportul nostru ca justificare. Aceasta a fost un mare început pentru o uriaşă piaţă nouă – suplimentele comerciale de vitamine.

Corporaţia General Nutrition, compania cu mii de centre General Nutrition, a început să vândă un produs care se numea „Healthy Greens” (Verdeţuri sănătoase) un supliment de multivitamine ce conţinea vitaminele A, C şi E, beta-caroten, seleniu şi o minusculă cantitate de jumătate de gram de legume deshidratate. Apoi au făcut reclamă produsului cu următoarele pretenţii2: Raportul cu privire la Dietă, Nutriţie şi Cancer] ne recomandă să creştem, printre alte lucruri, cantităţile de anumite legume în vederea protejării organismului împotriva riscului pentru anumite forme de cancer. Următoarele legume recomandate de [Raportul Academiei Naţionale de Ştiinţă]… sunt cele pe care ar trebui să le consumăm mai mult [:] varză, varză de Bruxelles, conopidă, brocoli, morcovi şi spanac… mama avea dreptate!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Oameni de ştiinţă cercetători şi tehnicieni la laboratoarele General Nutrition, conştienţi de importanţa cercetării s-au apucat imediat de lucru pentru a valorifica toate legumele combinându-le pe toate într-o pastilă accesibilă, uşor de luat.

Rezultatul este Healthy Greens (Verdeţuri sănătoase), o nouă realizare puternică în nutriţie prin care milioane de oameni pot fi ajutaţi să-şi protejeze starea de sănătate cu… verdeţurile pe care [Comitetul Academiei Naţionale de Ştiinţe] le recomandă să le consumăm cât de mult!

Corporaţia General Nutrition (GNC) făcea publicitate unui produs care nu a fost testat, şi folosea în mod necorespunzător un document al guvernului pentru a-şi susţine pretenţiile ei de senzaţie. Aşa că, Federal Trade Commission (Comisia pentru Comerţ Federal) a acţionat în instanţă compania pentru aceste pretenţii exprimate. A fost o bătălie care a durat ani de zile, o bătălie despre care s-a zvonit că a costat compania General Nutrition cam 7 milioane $. Academia Naţională de Ştiinţe m-a recomandat pe mine ca martorul lor expert datorită faptului că eu fusesem coautorul raportului în cauză şi datorită intervenţiilor mele stăruitoare în decursul deliberărilor din comitetul nostru.

Împreună cu un cercetător asociat din grupul meu, Dr. Tom O’Connor, am petrecut lucrând la acest proiect trei ani care ne-au stimulat mult din punct de vedere intelectual, la care s-au adăugat în dreptul meu cele trei zile pline pe care le-am petrecut la bară ca martor. In 1988, General Nutrition Inc., a achitat costurile publicităţii false făcute, legat de Healthy Greens şi alte suplimente nutritive, acceptând să plătească 600.000 $, împărţiţi în mod egal, la trei organizaţii de sănătate.3 Acesta a fost un preţ modic plătit de către companie, având în vedere ultimele încasări generate de explozia pieţei de suplimente nutritive. (articol publicat inițial la 8 septembrie 2015 pe magazincritic.ro)

_____________________________________________________________

Dr. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell, STUDIUL CHINA, Editura Adevăr Divin, Brașov 2012, p. 357 – 359

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

În România anului 2023 se dă aprobare pentru dărâmarea de cruci românești?

sâm feb. 11 , 2023
Prigoana românilor  în România anului 2023 este mai mult decât evidentă și se pare că este noua politică a guvernului UDMR-PSD-PNL. După ce doar urmașii românilor expulzați în 1940 sunt amânați an de an de la plata indemnizațiilor prevăzute prin Legea 154/2021 a venit acum și rândul crucilor de la […]

Poate vă place și:

libris.ro