În România anului 2023 se dă aprobare pentru dărâmarea de cruci românești?

Prigoana românilor  în România anului 2023 este mai mult decât evidentă și se pare că este noua politică a guvernului UDMR-PSD-PNL. După ce doar urmașii românilor expulzați în 1940 sunt amânați an de an de la plata indemnizațiilor prevăzute prin Legea 154/2021 a venit acum și rândul crucilor de la Valea Uzului să primească aprobare de dărâmare, în locul unde Armata Română a obținut  o victorie strălucită împotriva armatei austro-ungare.

Curtea de Apel Bacău a aprobat/decis la data de  10.02.2023, dărâmarea Crucilor Eroilor Armatei Române ridicate în ANUL CENTENAR, în Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, în cadrul unui proiect depus de Primăria Dărmănești, care a fost APROBAT  și FINANȚAT de MINISTERUL CULTURII.

Ceea ce la Turda se permite doar cu acordul ministerului Culturii, mutarea statuii lui Avram Iancu, la Valea Uzului nu se mai permite. Că doar e vorba de morminte ale soldaților români iar românii sunt supuși prigoanei sub actualul guvern PSD-UDMR-PNL care nu acordă indemnizații doar urmașilor românilor expulzați în 1940.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Informația privind sentința definitivă a instanței din Bacău a fost făcută publică de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pe pagina sa de facebook.

NOTA: În data de 22.05.2019, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM), organizație civică reprezentativă a celor 400.000 de români din județele Transilvaniei de Sud-Est, a adresat Ministerului Culturii și Identității Naționale, în temeiul Legii nr. 544/2001, o solicitare de informații privind avizarea monumentelor istorice.

La întrebarea dacă primăria comunei Sânmartin, județul Harghita, a solicitat și primit avizul Ministerului Culturii și Identității Naționale – Comisia Națională pentru monumente de for public, pentru lucrările de realizare și amplasare a unei sole (cruci, stâlpi, monumente, inscripții) a militarilor maghiari, pe o suprafață de aproximativ 95% din totalul suprafeței fostului cimitir militar internațional din Valea Uzului, lucrări efectuate în etape după anul 1994 și până în prezent, acesta este răspunsul Ministerului Culturii și Identității Naționale:

„Primăria comunei Sânmartin, județul Harghita, nu a solicitat aviz din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale, pentru lucrări de realizare și amplasare a unei sole a militarilor maghiari, la data redactării prezentei.”

Fără victoria românească de la Valea Uzului, care a blocat intrarea inamicului austo-ungar în spatele aliniamentului românesc de la graniţa cu Muntenia, nu am fi avut victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz din vara anului 1917.

Victoria ostaşilor români de la Valea Uzului din octombrie 1916 şi din primăvara anului 1917 trebuie reconsiderată de istoriografia românească, ca o bătălie majoră în păstrarea suveranităţii şi indepenedenţei României în primul război mondial. Celebrarea ostaşilor români căzuţi eroic la Valea Uzului este o datorie morală şi un act de recunoştinţă faţă de cei care au rezistat pentru ca statul român să nu dispară şi să se înfăptuiască Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Președintele asociației Calea Neamului, Mihai Târnoveanu, anunță pe pagina sa că se va face zid uman în jurul crucilor și dezvăluie că pe paginile, conturile de Fb. ale lui Antal Arpad, primarul de Sfântu-Gheorghe, Tamaș Șandor, preș. Consiliului Județean Covasna, site-ul Szekelyhon, Hirmondo, se vede  cum Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita desface o bere Csiki in cinstea deciziei de demolare a Crucilor, cum se ceartă acum între ei cine a avut mai mare merit în acest sens și mai ales vedeti comentariile celor care nu mai pot de bucurie că se dărâmă niște cruci!

Guvernarea PSD-PNL-UDMR demonstrează pe viu că nu este interesată de cinstirea memoriei soldaților care au făcut jerfa de sânge pentru apărarea patriei noastre așa cum nu este interesată nici de apărarea demnității urmașilor românilor expulzați în 1940, de eliminarea discriminării la care sunt supuși.

Buletin de Carei

Fără victoria Armatei Române de la Valea Uzului nu ar fi fost posibilă Marea Unire din 1 Decembrie 1918

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Unde este Obeliscul ridicat de Ministerul Apărării Naționale în 1985 la Valea Uzului?

lun feb. 13 , 2023
Cimitirul Eroilor de la Valea Uzului a luat ființă, în perioada 1926-1927, urmare a unei ample activități de centralizare a osemintelor eroilor descoperite pe Valea Uzului, efectuate de Societatea „Cultul Eroilor“ . Potrivit unui Buletin informativ, întocmit de Legiunea de Jandarmi Ciuc, în anul 1934, în Cimitirul eroilor de la […]

Poate vă place și:

libris.ro